Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sa somom od 62 kilograma ribiči se borili dva sata

None Foto: Suzana Gričar

Lovočuvari na Vranskom jezeru ne sjećaju se da je itko ulovio tako veliku ribu. Dvojica ribiča podijelili su ulov, koji je završio u zamrzivaču

Soma dugačkog 215 cm i teškog 62 kg upecali su 52-godišnji Boris Lipšinić (na slici lijevo) i Darko Gričar (50) iz Šćitarjeva kraj Zagreba. Kapitalca su u rujnu na Vranskom jezeru kod Biograda ulovili na sportski način, tj. na štap. Njih dvojica su tjedan dana kampirali na jezeru i pecali. Zadnji dan prije polaska kući sjeli su u gumeni čamac i otišli u ribolov, kada su na varalicu ulovili soma.
- Nismo ga mogli odmah izvući nego smo se dva sata borili s njim - kaže Darko. Nakon što su ga izmorili podigli su ga na čamac i dopremili na obalu. Njih dvojica često zajedno idu u ribičiju no nikada nisu imali ovakav ulov. Lovočuvari na Vranskom jezeru su im rekli da se ne sjećaju da je netko tamo upecao toliku ribu. Nakon što ih je sa ulovom snimila Borisova Darkova supruga Suzana, soma su podijelili na dva djela. Kada su se vratili kući spremili su ga u zamrzivač.

Komentiraj, znaš da želiš!