Obavijesti

News

Komentari 318

Sabo protiv Penave: Do 16 sati izašlo je 34,74 posto birača

Sabo protiv Penave: Do 16 sati izašlo je 34,74 posto birača
6

Ivan Penava je nakon glasovanja samouvjereno izjavio kako o porazu na izborima niti ne razmišlja, a istog je stava i dosadašnji vukovarski gradonačelnik Željko Sabo

VIDEO

U nedjelju u 19 sati, kad se zatvore 32 biračka mjesta, u Vukovaru će se znati hoće li novi gradonačelnik biti stari Željko Sabo, koji je na lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat, ili Ivan Penava, kandidat velike koalicije HDZ/HSP AS/HSS/HČSP/DC/BUZ. 

Ivan Penava na biračko mjesto u Osnovnoj školi Antuna Bauera došao je deset minuta kasnije od najavljenog. Djelovao je opušteno i uvjeren u pobjedu.

- O porazu niti ne razmišljam! A za takvo razmišljanje razloge imam u rezultatu prvoga kruga izbora i ozračju u gradu koji jednostavno traži promjenu. Prethodna vlast nije prepoznala gospodarski potencijal Vukovara - utvrdio je Ivan Penava.

Sabo: Građani će prepoznati tko je radio na dobrobiti grada

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O porazu ne razmišlja ni Željko Sabo. Glasujući na biračkom mjestu u Domu hrvatskih branitelja Sabo je rekao da će građani prepoznati tko je radio na dobrobiti grada i Vukovaraca.

Do 16 sati, u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Vukovara, koji se danas održavaju u tome gradu, izašlo je 9.435 odnosno 34,74 posto birača. To je 506 birača više nego u prvom krugu izbora, izvjestilo je vukovarsko Gradsko izborno povjerenstvo.

Izlaznost birača povećana je i u odnosu na prošlu godinu kada se vukovarski gradonačelnik birao na redovitim lokalnim izborima. Tada je do 16 sati glasovalo 9.079 odnosno 32,73 birača.

U prvom krugu na izbore izašlo 50 posto Vukovaraca

U prvom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara prije dva tjedna ni jedan kandidat nije dobio potrebnu nadpolovičnu većinu te su Željko Sabo, koji je osvojio 5.021 glas, odnosno 36,42 posto, i Ivan Penava, koji je osvojio 6.539 glasova, odnosno 47,43 posto, kao kandidati s najvećim brojem glasova izborili nadmetanje u drugom krugu. 

U prvom krugu je na izbore izašlo 13.786 Vukovaraca, odnosno 50,75 posto od ukupno evidentiranih 27.167.

'Vukovarcima je dosta biti talac čovjeka u aferama'

Premda je Penava u prvom krugu bio uvjerljiv i tek nekoliko stotina glasova ga je dijelilo od sjedanja u gradonačelničku fotelju, mnogi smatraju da ta prednost više nije bitna te da u drugi krug izbora obojica kreću s iste pozicije. 

Penava je uspio oko sebe okupiti 13 stranaka "svehrvatske opcije" što je njegovog protivnika bilo ponukalo na komentar da su lokalni izbori u Vukovari u stvari "projekt rušenja Željka Sabe". Penava je svoju pobjedu u prvom krugu prokomentirao na način da je "Vukovarcima dosta biti talac jednog čovjeka koji je neprestano u aferama i optužnicama" te se ponadao da će glasovanjem za njega "građani prepoznati da je Sabo u političkom smislu prošlost".

Vjeruje se da će se Sabi u drugom krugu prikloniti svi oni koji su u prvom krugu glasovali za Dragana Crnogorca, kandidata triju političkih stranaka sa srpskim predznakom, a njih je bilo 1.545, odnosno 11,21 posto od ukupnog broja Vukovaraca koji su izašli na glasovanje.

Sabo o protukandidatu: 'On je prava opća opasnost'

Ivan Penava i Željko Sabo su svoje završne predizborne skupove održali isti dan u isto vrijeme na mjestima udaljenim nekoliko stotina metara. Sabi je pjevao Alen Islamović s bendom "Kad bi bio Bijelo dugme", a na predizbornom skupu Ivana Penave nastupili su tamburaški sastavi Dike i Bećarski inat te Opća opasnost

Komentirajući glazbenu "konkurenciju" na predizbornom skupu svojeg protukandidata, Željko Sabo je utvrdio da je Ivan Penava sa svojim ljudima ''prava opća opasnost''.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21