Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sabor će u petak odati počast svim žrtvama holokausta

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gordan Jandroković će vijenac položiti na židovskom dijelu groblja Mirogoj, ispred skulpture Mojsija. Na početku plenarne sjednice obratit će se zastupnicima

Hrvatski sabor u petak će se priključiti obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, 27. siječnja, predsjednik Sabora Gordan Jandroković na groblju Mirogoj položit će vijenac, a u sabornici podsjetiti zastupnike i hrvatsku javnost na taj dan.

Jandroković će vijenac položiti na židovskom dijelu groblja Mirogoj, ispred skulpture Mojsija. Na početku plenarne sjednice obratit će se zastupnicima, nakon čega će minutom šutnje biti odana počast svim žrtvama holokausta.

Sabor će nakon toga raspravljati o Konačnom prijedlogu zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu koji se u odnosu na prvo čitanje razlikuje u nekim rješenjima. Razlike se u prvom redu odnose na vježbeničku praksu državnoodvjetničkih vježbenika u sudovima koja se određuje u ukupnom trajanju od 10 mjeseci, i to uvođenjem obvezne prakse u trgovačkim i upravnim sudovima u trajanju od po jedan mjesec.

Izostavljeno je obvezno prethodno stručno obrazovanje za polaganje pisanog dijela ispita u trajanju od 60 sati za odvjetničke i javnobilježničke vježbenike, pregrupirani su predmeti na usmenom dijelu ispita sukladno primjedbi o potrebi većeg uvažavanja prava Europske unije.

Sabor će u podne glasovati o zakonima koje je raspravio u dva protekla tjedna, s tim da će sat prije toga odlučivati o amandmanima podnesenim na njih.

Komentari (15)
  • Kad se organizira odavanje počasti masakriranim 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu onda se saborski zastupnici sprdaju i ignoriraju obilježavanje!

    24. 1. 2019,   18:54
  • Bivša HNS-ova zastupnica Marija Puh, koja je nedavno prešla u klub Milana Bandića, priznala je danas da Bandić od nje i drugih zastupnika iz svog kluba traži da se obavezno petkom pojavljuju na glasanju u saboru.

    24. 1. 2019,   20:44
  • I veš je bijel kad se dobro opere.

    24. 1. 2019,   19:47