Obavijesti

News

Komentari 8

'Aktualna Vlada ima najviše afera, nema većinu u Saboru'

'Aktualna Vlada ima najviše afera, nema većinu u Saboru'
1

Oporba traži izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću jer je "tijekom obnašanja dužnosti načelnika općine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna

VIDEO

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras ustvrdio je u četvrtak kako je aktualna Vlada "najkorumpiranija i aferama najopterećenija" hrvatska Vlada te ponovio kako više nema većinu u Saboru.

Kad odbijemo pet HNS-ovaca - većine više nema, izračunao je Maras pitajući se zašto u sabornici nema ministra uprave ili premijera kako bi odgovorili može li Vlada dalje funkcionirati, s obzirom na aferu Kuščević.  
Ovo je najkorumpiranija i aferama najopterećenija Vlada, ustvrdio je Maras, nabrajajući afere ministara Marića, Kuščevića, Tolušića, Žalac...

I sada bi Vladi, koja nema podršku u Saboru, prepustili da uredbama uređuje pojedina pitanja, rekao je raspravljajući o prijedlogu da se Vladi dade ovlast da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Sabora kad on ne zasjeda.

Ako HNS ozbiljno misli, oni nemaju većinu, suglasio se Ivan Lovrinović (PH) koji drži da ključnu ulogu sada moraju odigrati nacionalne manjine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozvao ih je da odstupe od "trgovačke Vlade" i tako učvrste uvjerenje većinskog naroda da manjine funkcioniraju "u jednom smjeru". 

Pernar: Kuščević je mala ribica

Jedini koji može raspetljati sadašnju situaciju je hrvatski narod, ne manjine, uzvraća Ivan Pernar koji kaže da je šteta koju je napravio Kuščević "sitna" u usporedi sa štetom koju su Hrvatskoj napravile strane banke.

"Kuščević nije svetac, ali bio on u Vladi, ili ne, ništa se neće promijeniti, Kuščević je mala ribica u priči o upravljanju našom zemljom", ustvrdio je zastupnik. 

Taj zakon, u ime Kluba SDP-a, podržava Saša Đujić. To je tehnički zakon koji ovlašćuje Vladu da donosi određene odluke iz djelokruga Sabora kad on ne zasjeda, do sada ni jedna Vlada to nije zloupotrebljavala, iako bi, možda, detaljnije trebalo propisati te ovlasti, rekao je. 

Zastupnici su se suglasili s izmjenama Zakona o obrani koje uređuju postupak osnivanja međunarodnih vojnih zapovjedništva to jest osnivanje centra za obuku helikopterskih posada u Zemuniku te donose normativni okvir i pravila djelovanja u kibernetičkom prostoru za potrebe Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Nikola Grmoja (Most) upozorava da je nespretno regulirano snimanje iz zraka, posebno dronovima. Ispada da će se svaka snimka dronom morati dostavljati Državnoj geodetskoj upravi na odobrenje, a ta Uprava nema za to dovoljno ljudskih potencijala, kaže zastupnik i predlaže da se to odnosi samo na snimanje vojnih lokacija i građevina.

Sabor je raspravio i izmjene Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija koje će pridonijeti jasnijim i jednostavnijim postupcima priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija, što će u konačnici dovesti do lakšeg pristupa tržištu rada.
  

Dnevni red sjednice

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red oporbenim prijedlogom za izglasavanje nepovjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću.

Dnevni red sjednice dopunio sam prijedlogom za pokretanje pitanja povjerenja ministru Kuščeviću, koji su podnijela 43 zastupnika, izvijestio je zastupnike predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Pokretanje videa...

Vijest Kuščević 00:49

Oporba traži izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću jer je "tijekom obnašanja dužnosti načelnika općine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist".

Za postupanje ministra uprave kažu da je duboko nemoralno, nedostojno dužnosti koju obnaša i protivno prisezi koju je dao.

SDP-ovcima su se u tom zahtjevu pridružili zastupnici HSS-a, GLAS-a, Kluba nezavisnih zastupnika, te zastupnici SNAGA-e Goran Aleksić i Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Vlada je o prijedlogu dužna očitovati se u roku osam dana od dana uvrštavanja prijedloga u saborski dnevni red.

Raspravljati i glasovati o povjerenju ne može se prije isteka sedam dana od dana podnošenja prijedloga Saboru, a mora najkasnije u roku 30 dana od dana dostave prijedloga Saboru.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji