Obavijesti

News

Komentari 200

Izglasali su povjerenje: U Vladu stiže sedam novih ministara

Izglasali su povjerenje: U Vladu stiže sedam novih ministara
24

Vesna Bedeković, Mario Banožić, Marija Vučković, Marko Pavić, Ivan Malenica, Gordan Grlić Radman i Josip Aladrović novi su ministri u Vladi Andreja Plenkovića

VIDEO

Hrvatski sabor glasao je o sedam novih ministara i dva potpredsjednika u hrvatskoj Vladi. Nakon sastanaka sa sedam različitih Odbora, nešto nakon 17 sati, HDZ-ovci su napustili sjednicu. 

Iako je oporba izašla sa sjednice, za iskazivanje povjerenja potpredsjednicima, ministru financija Zdravku Mariću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću bilo je potrebno 76 glasova, odnosno natpolovična većina. Obojica su dobila dva glasa protiv i 82 glasa za. Time su postali potpredsjednici Vlade. 

Isti broj zastupnika, minimalno 76, bio je potreban za izglasavanje povjerenja novim ministrima. Gordan Grlić Radman je za ministra vanjskih poslova dobio je, kao i potpredsjednici, dva glasa protiv i 82 za.

Ivan Malenica, novi ministar uprave dobio je isti broj, Marija Vučković, nova ministrica poljoprivrede dobila je tri glasa protiv i 81 glas za obavljanje dužnosti ministrice poljoprivrede. Marko Pavić, nekadašnji ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i EU fondova dobio je također 81 glas. Mario Banožić, novi ministar države imovine i Vesna Bedeković, nova ministrica demografije dobili su po 82 glasa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi ministri osim Josipa Aladrovića, kandidata za ministra rada i mirovinskog sustava, su prisegnuli. 

Aladrović još na Odboru 

HDZ-ovci su ranije tražili od Gordana Marasa (SDP) da izglasaju povjerenje i Josipu Aladroviću, kandidatu za ministra rada i mirovinskog sustava, kako bi u Saboru mogli odraditi izglasavanje povjerenja svih ministara i da oporba "ne oteže", no Maras kao predsjednik Odbora za rad nije to dopustio. Poručio je kako se rasprava mora provesti pa koliko god ona trajala. Sjednica na kojoj Maras presjeda se nastavlja. 

Na plenarnoj sjednici zastupnici će zato izglasati povjerenje šestorici ministara, a o sedmom, Aladroviću, koji bi trebao preuzeti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, glasat će kad matični Odbor završi sa zasjedanjem.

Maras je ipak popustio te je Odbor završio sa zasjedanjem sa sedam za i pet protiv prijedloga novog ministra izglasali zaključak te će uskoro u Saboru glasovati i o Aladroviću.

Vladajuća većina izglasala je i posljednjeg ministra, Josipa Aladrovića koji preuzima resor rada. Odmah je i prisegnuo. Time je Sabor potvrdio svih sedam novih ministara i dva potpredsjednika Vlade. 

Pogledajte obraćanje Andreja Plenkovića: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)