Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sabor o inicijativi 67 je previše i o kreditnim institucijama

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 3

Za kraj dana predviđena je rasprava o izvješću saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma građanske inicijative '67 je previše'

Hrvatski sabor u utorak nastavlja sjednicu raspravom o dopunama Zakona o kreditnim institucijama kojima se osiguravaju uvjeti za sklapanje bliske suradnje Hrvatske narodne banke (HNB) s Europskom središnjom bankom (ECB) u cilju približavanja uvođenju eura kao sredstva plaćanja u Hrvatskoj.

Dopunjenim zakonodavnim okvirom, navodi se u obrazloženju zakonskog prijedloga, osigurat će se da HNB poštuje smjernice ili zahtjeve ECB-a te da pruža sve informacije o kreditnim institucijama sa sjedištem u Hrvatskoj koje ECB može zatražiti za provođenje sveobuhvatne procjene kreditnih institucija.

Zastupnici će dati svoje mišljenje i o sudjelovanju Oružanih snaga RH u operacijama potpore miru 'Sea Guardian' u Sredozemlju, te 'NATO misiji u Iraku', kao i u aktivnostima ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Republici Litvi i operaciji koalicijskih snaga 'Inherent Resolve'.

Za kraj dana predviđena je rasprava o izvješću saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma građanske inicijative „67 je previše".

Odbor za Ustav zatražio je od Vlade provjeru potpisa koje je za referendum protiv mirovinske reforme prikupila inicijativa '67 je previše'. Inicijativa je gotovo 750.000 potpisa predala u Sabor 13. lipnja ove godine.

Komentari (8)
  • Koja dosada i tišina u saboru od kada nema Bunjca i Pernara, više neće biti mučnih rasprava do dugo u noć sada će se riješavati zakoni i prije vremena, rasprava neće biti jer ionako svi jednako misle barem njih troje četvero koliko ih je u saboru i tako vrijeme prolazi...

    9. 7. 2019,   08:33
  • Di ovi misle bauljati po nalogu NATO-a umjesto da čuvaju vlastitu kuću jer su '' turisti'' iz određenih zemalja pred vratima . Nekidan u Širokom svako malo radili namaz (klanjanje) i napravili čoviku u kafiću nered jer su tražili da ugase muziku , a ovaj nije htio. Nek se oni klanjaju nemam ništa protiv , al postoji mjesto i vrijeme za to , a ne da zbog njihovog namaza stane život u gradu . I skuži , pet puta dnevno se bace po podu bez obzira gdje se nalaze ?!

    9. 7. 2019,   09:31
  • tko zasjeda? njih 10, ostali su davnih dana na godišnjem. hebe se njima za državu, plaća ide, a oni obavljaju svoje privatne muljaže ( poslove ). ma fuj samo se naživciram kad pogledam praznu sabornicu, užas.

    9. 7. 2019,   10:29