Obavijesti

News

Komentari 12

Sabor će glasovati o povjerenju ministru zdravstva Kujundžiću

Sabor će glasovati o povjerenju ministru zdravstva Kujundžiću
1

Saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića

VIDEO

Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu izjašnjavanjem o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga nakon čega bi u podne trebalo uslijediti glasovanje, a na dnevnom redu je i Izvješće o državnim potporama za 2018. godinu. 

Sabor bi trebao glasovati i o povjerenju ministru Milanu Kujundžiću, prijedlogu koji je inicirao Most uz potporu 32 saborska zastupnika.

Kujundžić: Jako sam zabrinut za neke saborske zastupnike
Kujundžić: Jako sam zabrinut za neke saborske zastupnike

Podsjetimo, saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića zbog neodrživog stanja u zdravstvenom sustavu, a branila ga je parlamentarna većina i sam premijer Andrej Plenković koji je poručio da će Kujundžić ostati ministar u njegovoj vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema Izvješću u RH u 2018. godini, dodijeljeno je oko 14,8 milijun kuna potpora, udio tih ukupnih potpora u bruto društvenom proizvodu (BDP) iznosio je 3,88 posto, udio u rashodima države iznosio je 11,25 posto, potpore po zaposlenom iznosile su 10.381 kuna, dok su potpore po stanovniku RH iznosile 3.613 kuna.

Nakon 8 sati završila rasprava o povjerenju Milanu Kujundžiću
Nakon 8 sati završila rasprava o povjerenju Milanu Kujundžiću

 Prema kategorijama, potpore se dijele na potpore u sektoru poljoprivrede i ribarstva te na potpore u sektoru industrije i usluga. Potpore u sektoru industrije i usluga dijele se na horizontalne i sektorske potpore. U 2018. godini potpore u sektoru industrije i usluga iznosile su oko 8,6 milijuna kuna, što čini 58,4 posto udjela u ukupno dodijeljenim potporama te s udjelom u BDP-u od 2,27 posto, dok su potpore u sektoru poljoprivrede i ribarstva iznosile ukupno 6,1 milijun kuna, odnosno 41,6 posto udjela u ukupno dodijeljenim potporama, te s udjelom u BDP-u od 1,61 posto.

 Unutar potpora sektoru industrije i usluga dodijeljenih u prošloj godini u iznosu od 8,6 milijuna kuna, iznos od 5,3 milijuna kuna ili 61,4 posto udjela potpora industriji i uslugama čine potpore dodijeljene posebnim sektorima, dok se iznos od 3,3 milijuna kuna ili 38,6 posto udjela odnosi na horizontalne potpore. U 2018. godini od ukupno dodijeljenih horizontalnih potpora, uključujući regionalne potpore i potpore na lokalnoj razini, u iznosu od 3,3 milijuna kuna, na horizontalne potpore u užem smislu odnosi se iznos od oko 2 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a