Obavijesti

News

Komentari 162

'HDZ je spreman na bankrot države da bi ostao na vlasti'

'HDZ je spreman na bankrot države da bi ostao na vlasti'
1

Hoće li država moći ispunjavati obaveze prema građanima i kreditorima? Volio bih da se ovom domu obrate premijer ili ministar financija, rekao je Petrina

VIDEO

Sabor je u petak počeo stankama. S jedne strane, Stipe Petrina je zatražio stanku zbog toga sto Hrvatska po prvi put odgodila izdavanje euroobveznica. HNS-ova Anka Mrak Taritaš pobunila se zbog prečestih telefonskih sjednica Vlade i takvog načina rada Vlade, dok iz HDZ-a upozoravaju na umiješanost dijela izvršne vlasti s pojedinim PR agencija.

- Po prvi put u Hrvatskoj imali smo ministra kojeg se nije pustilo na prvu sjednicu Vlade. Po prvi put imamo sjednicu koja je bila zakazana, ali je došlo 20 ministara a premijera nije bilo. Gdje je premijer? Ova vlada radi na način da se ne žele vidjeti, a potpredsjednici kada se vide okreću glavu jedan od drugog -  kazala je Mrak Taritaš.

Nakon stanke, Stipe Petrina podsjetio je kako se prvi puta u povijesti Hrvatske državne obveznice nisu prodale. 

- Sabornica je prazna, nikoga to ne zanima, a nitko ne želi ni objasniti zašto se to desilo. Strani investitori ili lihvari, kako ja to volim reći, nisu ih htjeli kupiti. Ministar financija nije uspio zadužiti Hrvatsku za milijardu eura, zbog kako je objašnjeno, nestabilne političke situacije. Koji su scenariji? Pritisak HDZ-a na Most, koliko je situacija kritična da bi moglo doći do sloma hrvatskih financija. HDZ s time pokazuje da je spreman na bankrot države da bi ostali na vlasti - poručio je Petrina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da ministar Marić nije kazao jesu li investitori tražili kamatu od 5,6 posto i znaju li invesitori više od saborskih zastupnika?

- Hoće li država moći ispunjavati obaveze prema građanima i kreditorima? Je li ovo uvod u bankrot države? Volio bih da se ovom domu obrate premijer ili ministar financija - kazao je Petrina. 

Inače, propala je sjednica saborskog Odbora za obranu, jer nije bilo kvoruma.

Izvješće o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć 

U 9.30 sati nastavlja se 3. sjednica. Zasjedanje se nastavlja raspravom o Izvješću o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć u 2015. prema kojem je u tom razdoblju podnesen 11.501 zahtjev za besplatnu pravnu pomoć.

Od ukupnog broja podnesenih zahtjeva odobreno je njih 7.704. Institut besplatne pravne pomoći ima za cilj svim građanima osigurati pravnu zaštitu i pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima pod jednakim uvjetima.

Predsjedništvo Sabora

Nakon glasovanja Hrvatskog sabora u Uredu Predsjednika Hrvatskoga sabora održat će se sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora, na kojoj će se raspravljati o "Davanju prethodnog mišljenja na Prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, sredstava za službena putovanja, poslovnih kreditnih kartica i sredstava reprezentacije.

Bit će riječi i o pokroviteljstvu Hrvatskog sabora nad 490. obljetnicom zasjedanja  Hrvatskog državnog sabora na Cetinu 1527.,  pokroviteljstvu Sabora nad međunarodnom manifestacijom ”Dani Zrinskih u Zrinskom Topolovcu 2016.”, pokroviteljstvu nad XXI. međunarodnim Marko Polo festivalom", pokroviteljstvu nad Međunarodnom konferencijom za mlade ”Model European Union Zagreb 2016.”, pokroviteljstvu nad znanstvenim skupom ”Domovinski rat - mogućnosti znanstvenog pristupa”, te raspravi o pokroviteljstvu Hrvatskog sabora nad konferencijom ”Zakonodavni  proces i profesionalno lobiranje”, kao i "Zamolbom za pokroviteljstvom Hrvatskog sabora nad predstavljanjem studije ”Bosna i Hercegovina - federalizam, ravnopravnost, održivost, Studija preustroja BiH u cilju osiguravanja institucionalne jednakopravnosti konstitutivnih naroda”.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina