Obavijesti

News

Komentari 60

HDZ tražio prekid sjednice radi kvoruma i napustio sabornicu

HDZ tražio prekid sjednice radi kvoruma i napustio sabornicu
4

Josip Leko nije uvažio prijedlog kluba HDZ-a da se predsjednici klubova zastupnika sastanu te iz fonograma vide je li u petak bilo kvoruma, nego je nastavio sjednicu

VIDEO

Klub HDZ-a zatražio je prekid današnje sjednice dok se ne utvrde sve okolnosti vođenja sjednice u petak i je li tada bilo kvoruma za donošenje odluka. HDZ-ov Davorin Mlakar pojasnio je kako u petak predsjedavajući sjednice nije utvrdio kvorum ni na traženje zastupnika, iz čega proizlazi da su sve odluke koje su donesene u petak nelegalne.

- Vođenjem sjednice prekršila su se sva pravila ponašanja u parlamentu. Tražimo prekid sjednice da se utvrdi kako se vodila sjednica u petak i legalnost odluka - zatražio je Mlakar.

Odgovorio mu je SDP-ov potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, koji je u petak vodio sjednicu i naglasio da je poštovao Poslovnik.

- Kvorum je bio utvrđen, to je napravila stručna služba. Predsjedavajući nikad nije brojao zastupnike na sjednici - rekao je Stazić i dodao da je jasno je li bilo kvoruma ili nije kad se zbroje glasovi tijekom glasanja. Oporbi je prigovorio da je pokušala srušiti kvorum kad se išlo verificirati mandate dvaju novih zastupnika, što se nikada nije dogodilo u povijesti Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kolega Dragovan vam je rekao da na optuženičkoj klupi morate odgovarati za ono što ste radili. Htjeli ste nastaviti tu seriju krađom dva SDP-ova mandata - optužio je Stazić i dodao da su HDZ-ovci iskazali prijezir prema građanima jer nisu poštivali njihovu volju izbora zastupnika.

Laburist Branko Vukšić SDP-ovce je prozvao da su oni ti koji preziru građane i zastupnike, jer da su u petak napustili sabornicu zbog odnosa vladajućih prema oporbi, a ne zato da sabotiraju verificiranje dvaju novih mandata SDP-ovih zastupnika. Rekao je i kako se elektronsko glasanje već duže vrijeme ne popravlja samo zato da bi se moglo manipulirati glasovima. 

Nakon što predsjednik Sabora Josip Leko nije uvažio prijedlog kluba HDZ-a da se predsjednici klubova zastupnika sastanu te iz fonograma vide je li u petak bilo kvoruma ili ne, nego je nastavio sjednicu po dnevnom redu, HDZ-ovci su napustili sabornicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti