Obavijesti

News

Komentari 26

Radin o Pupovcu: Kukavice i hulje napadnu pa se onda kriju

Radin o  Pupovcu: Kukavice i hulje napadnu pa se onda kriju
3

Saborski zastupnici na početku sjednice izlagali su o Uljaniku, izborima u BiH, a govorilo se i o prošlotjednom napadu na članove SDSS-a Popovca i Miloševića

VIDEO

Saborski tjedan počeo je izlaganjem zastupnika o slobodnim temama od Uljanika, napada na zastupnike SDSS-a te najnovijoj aferi SMS.

Tulio Demetlika (IDS) progovorio je o Uljaniku i izmjenama lex Agrokora, kako bi se brodogradilišta Uljanik i 3.maj spasili od stečaja. Podsjetio je kako je Vlada ranije tvrdila kako se navedeni zakon ne donosi za jednog čovjeka i poduzeće nego da se radi o zakonu koji se može primijeniti i u drugim slučajevima od sistemnog značaja za Hrvatsku. 

 

Horvat: 3. maj bi mogao izaći iz Uljanik grupe i krenuti dalje
Horvat: 3. maj bi mogao izaći iz Uljanik grupe i krenuti dalje

- Situacija u brodogradilištima je sve teža i radnici se pitaju hoće li dobiti plaću. Okolnosti u kojima brodogradilišta posluje su dramatične, Vlada mora hitno naći rješenje, koje se spriječiti urušavanje poslovanja. No, svjedoci smo da dovesti će u opasnost radna mjesta -  upozorio je Demetlika. 

Branko Bačić (HDZ) osvrnuo se na izbore u BiH navodeći kako su oni od strateškog značaja. 

- Političku farsu da ne kažem perverziju predstavljao i rezultat nedjeljnih općih izbora u BiH koji bi hrvatskom narodu nametnuo njegove političke predstavnike izabrane protiv njegove volje, a voljom većinskog bošnjačkog naroda. Pozivamo sve odgovorne predstavnike političkog života u BiH da omoguće svim narodima BiH izbor legitimnih predstavnika utemeljen na glasovima hrvatskih birača - poručio je Bačić.

Dragana Jeckov (SDSS) progovorila je o napadu na njezine stranačke kolege Milorada Pupovca i Borisa Miloševića prošlog petka. 

Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac
Gađali su ga hranom: Milorada Pupovca napali na tržnici Dolac

- Primitivan, prostački, anticivilizacijski i kukavički čin bacanja hrane na ljude nažalost nastavak kampanje koja poprima elemente histerije prema predstavnicima srpske nacionalne manjine i SDSS-u - ustvrdila je Jeckov. 

Navela je kako nas sve treba zabrinuti što nitko nije vidio napadača niti je htio svjedočiti. 

- To je najdublji problem. Odsustvo osjećaja, okretanje glave kao da se ništa nije bilo jednako je kao i sudjelovati u tome. To nije normalno i ne smijemo se navikavati da se ljude pljuje po ulici ili gađa hranom samo zato što su pripadnici bilo koje manjine u društvu ili što misle drugačije - izjavila je SDSS-ova zastupnica. 

I zastupnik talijanske manjine Furio Radin progovorio je o napadu na Pupovca i Miloševića.  

- Primitivni beskičmenjaci oni koji verbalno napadaju na ulici, a hulje i kukavice su oni koji, iako i simbolično dižu ruke na nekoga, a poslije se kriju - kazao je Radin. 

Goran Beus Richembergh (Glas) upozorio je kako je društvo ugroženo zlouporabom institucija. 

- Najnovija afera pokazuje da nijedna institucija nije sigurna, stabilna ni neovisnost. Te afere kao zrcalo pokazuju unutarstranačke borbe i da su sve institucije bile kreirane i projektirane da su ovisne o političkoj volji vladajuće stranke. Najnovije informacije govore u prilog ružnih zaključaka - da nema institucije koja nije kontaminirana u raznim aferama, od policije, DORH-a i sudstva. Poručuje nam se da je krivokletstvo i laž dopušteno, da se ne radi o kaznenim djelima. Poručuje nam se da se mogu zataškavati najozbiljnije afere kršenja zakona i da se nastavlja s klijentelizmom - ustvrdio je.

'Sude mi zato što svoje volim': Jok, brate, ne sude ti zato....
'Sude mi zato što svoje volim':  Jok, brate, ne sude ti zato....

Beus Richembergh pozvao je sve građane na organizirani politički otpor, političku akciju te okupljanje oko građanskog bloka kako bi došlo do izbora. 

- Samo koncentriranom političkom akcijom može doći do promjena. Vrijeme je za osvješćivanje i nema ga mnogo - zaključio je Beus Richembergh.

Sabor o pomorskom zakoniku i zakonu o nabavi oružja

Hrvatski sabor ovotjedno će zasjedanje početi raspravom o prijedlogu izmjena pomorskog zakonika kojima se želi ojačati konkurentnost hrvatskog brodarstva i osnažiti položaj pomoraca na domaćem i stranom tržištu.

Predloženim zakonom smanjit će se administrativne barijere i otvoriti put potpunoj digitalizaciji u pomorskom sektoru, a predviđa i uvođenje poreza po tonaži za jahte čime će hrvatski upisnik postati atraktivan za upis stranih polovila i njihov dulji boravak u Hrvatskoj kao i za korištenje stalnog veza u marinama.

Na dnevnom redu je i konačni prijedlog zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom EU-a, kao i dva zakonska prijedloga iz energetskog sektora, o biogorivima za prijevoz i energetskoj učinkovitosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa