Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sabor: SDP-ov amandman za borbu protiv žohara

None Foto: S. Midzor

Najviše njih 240 podnijeli su SDP-ovci, a teški su ukupno 8,5 milijardi kuna. Predstavnici vladajuće koalicijenisu podnijeli niti jedan amandman

Na prijedlog proračuna za 2008. godinu pristigla su 382 oporbena amandmana teška više od 10 milijardi kuna. Najviše njih 240 podnijeli su SDP-ovci, a teški su ukupno 8,5 milijardi kuna.
SDP-ov Zdenko Franić podnio je amandma kojim traži 200 tisuća kuna za pojačani videonadzor u kuhinji i restoranu kako bi se mogla pratiti kretanja svih vrsta žohara u RH, ali i ostale srodne gamadi.
IDS je na proračun podnio 98 amandmana vrijednih oko 870 milijuna kuna, dok je HNS predao 44 amandmana teška 800 milijuna kuna. HDSSB-ovci nisu dali niti jedan amandman, jer je Ministarstvo financija prihvatilo njihov zahtjev za pet kapitalnih projekata u Slavoniji vrijednih oko 9 mlijardi kuna. Iako se ti svi projekti neće realizirat u ovoj godini odlučili su podržati vladin prijelog proračuna. Očekivano ni predstavnici vladajuće koalicije nisu podnijeli niti jedan amandman na prijedlog proračuna za 2008..Glasovanje o amandmanima i proračunu bit će idući tjedan.

Komentari (6)
  • Dok se oni sprdaju i za to primaju plaću mi se moramo mučiti i raditi...

    28. 2. 2008,   22:18
  • Sramota, jos neka kupe i avacse za lociranje i tri kanadera za zaprasivanje zohara. Zbilja se ne mogu sjetiti nikoga iz naseg sabora koji zasluzuje ovu placu koju prima. Jos jednom: SRAMOTA!

    28. 2. 2008,   22:53
  • Je li ovo istinito??? Ako je, onda predlažem rješenje; Kad dođe D.D.D. služba, gospodo budite prisutni svi, nema smisla da da se više sprdate na račun nas smrtnika. Ne brinite za nas (uostalom, kada i jeste?), mi ćemo se već snaći i bez vas.

    28. 2. 2008,   23:56