Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sačekuša bijesne rulje: Ošišali gradonačelnicu i zalili je bojom

None Foto: Reuters/Pixsell/Twitter

Demonstrantima je glavni povod protesta navodna neregularnost predsjedničkih izbora, a gradonačelnicu Vinta izvukli su na ulicu, polili je crvenom bojom i zatim je ošišali

Građani Bolivije izašli su na ulice širom države kako bi prosvjedovali protiv aktualne vlasti, a najžešće je, uz La Paz, bilo u gradu Vinto.

Demonstrantima je glavni povod protesta navodna neregularnost predsjedničkih izbora na kojima je Evo Morales odnio pobjedu, a gradonačelnicu Vinta Patriciju Arce izvukli su na ulicu, polili je crvenom bojom i zatim je ošišali, javlja The New York Times.

Na snimkama i fotografijama može se vidjeti kako policija spašava gradonačelnicu i bježi od bijesne rulje na motoru.

Police rescue Vinto mayor Patricia Arce Guzman on a motorcycle after people threw paint and dirt on her following a fire in Vinto's Town Hall in Bolivia | Autor: DANIEL JAMES - LOS TIEMPOS BOLIV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: DANIEL JAMES - LOS TIEMPOS BOLIV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Gradonačelnica je navodno morala kilometrima hodati bosa i slušati seksističke komentare prosvjednika.

Arce je inače članica vladajućeg Pokreta za socijalizam, a antivladini prosvjednici čekali su je na izlasku iz vladine zgrade. Optužili su je da je regrutirala simpatizere Moralesove vlasti i dovela ih u grad kako bi ugušili prosvjede.

Vinto, inače grad od 60.000 stanovnika trenutno je preplavljen ljudima s maskama koji ulicama hodaju s palicama u ruci.

Napad na gradonačelnicu Arce osudio je predsjednik Evo Morales i potpredsjednik Alvaro Garcia rekavši da je za prosvjednike zločin biti žena te da se Bolivija suočava s 'novim valom fašizma'.

U prosvjedima je život izgubio jedan mladić, a to je od izbora 30. listopada ukupno treća smrt.

Komentari (91)
  • spavaš li mirno Milane?

    8. 11. 2019,   13:53
  • Pa mi da ovako krenemo samo na sabor ponestalo bi farbe na tržištu!

    8. 11. 2019,   13:26
  • Čile, Haiti, Katalonija, Francuska, Velika Britanija, Hong Kong, Alžir, Libanon, Ekvador, Maroko, Egipat, Rusija, pa čak i susjedi nam Srbi...a evo i Bolivije...cijeli svijet se lagano okrece prema jedinim krivcima...kada cemo mi?

    8. 11. 2019,   14:14