Obavijesti

News

Komentari 2

SAD: Beto O'Rourke najavio predsjedničku kandidaturu

SAD: Beto O'Rourke najavio predsjedničku kandidaturu
1

Osim prije najavljenog skupa u Waterloou u Iowi u subotu, O'Rourke bi trebao posjetiti druge gradove u istočnoj Iowi, tradicionalnom uporištu demokrata

VIDEO

Beto O'Rourke, zvijezda u usponu američke demokratske oporbe, objavio je u četvrtak kandidaturu za predsjedničke izbore 2020.

O'Rourke, zadnji u rastućem nizu kandidata koji žele demokratsku nominaciju, uputio se u Iowu gdje će pokušati dobiti potporu za svoju kandidaturu.

Objavljujući kandidaturu u online videu, O'Rourke, koji je postao politička zvijezda zahvaljujući izbornoj bitki protiv senatora Teda Cruza prošle godine, obećao je suočiti se s "međupovezanim krizama u našoj ekonomiji, našoj demokraciji i klimi".

"Ovaj opasni trenutak stvara možda najveći obećavajući trenutak za ovu zemlju", rekao je u videu objavljenom na internetskoj stranici El Paso Timesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očekuje se da će O'Rourke odmah početi kampanju u Iowi, gdje se održava prvo natjecanje za demokratskog predsjedničkog kandidata u veljači 2020.

Osim prije najavljenog skupa u Waterloou u Iowi u subotu, O'Rourke bi trebao posjetiti druge gradove u istočnoj Iowi, tradicionalnom uporištu demokrata, navodi Politico.

Rezultati utjecajne ankete objavljeni prošli tjedan pokazuju da je O'Rourke prvi izbor samo 5 posto demokratskih glasača, iza četiri natjecatelja, uključujući bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, koji još nije objavio kandidaturu, i američkog senatora Berniea Sandersa.

O'Rourke (47) je obnašao tri mandata u Kongresu.

Njegov prvi izazov u demokratskoj predsjedničkoj utrci bit će da se razlikuje od kandidata koji dijele njegovu poziciju o ključnim problemima, poput univerzalne zdravstvene zaštite i odbijanja donacija od korporativnih odbora koji financiraju političke kampanje.

 U zadnje vrijeme O'Rourke se nastoji distancirati od nekih lijevo orijentiranih kandidata poput Sandersa i senatorice Elizabeth Warren iz Massachusettsa.

"Ja sam kapitalist", rekao je O'Rourke novinarima prošli mjesec. "Ne vidim kako bismo se kao zemlja mogli suočiti s bilo kojim temeljnim izazovom a da djelomično ne koristimo snagu tržišta", rekao je.

Bivši basist u punk sastavu, O'Rourke je 1998. bio uhićen dok je vozio u alkoholiziranom stanju, što izroni u svakoj kampanji koju je vodio i nedvojbeno će se pojaviti i za vrijeme njegova sudjelovanja u predsjedničkoj utrci.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)