Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'SAD će podržati Britaniju u slučaju Brexita bez sporazuma'

None Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS

Velika Britanija se suočava s izlaskom bez službenog prijelaznog razdoblja ili zakonskog sporazuma koji pokriva trgovinska, podatkovna i granična pitanja

SAD će oduševljeno podržati Brexit bez sporazuma ako tako odluči britanska vlada, rekao je u ponedjeljak američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton. 

Britanski premijer Boris Johnson želi s Europskom unijom ponovno pregovarati o uvjetima britanskog izlaska prije roka, 31. listopada, ali EU tvrdi da se time neće promijeniti dio sporazuma za koji Johnson kaže da se mora mijenjati. 

Britanija se suočava s izlaskom bez službenog prijelaznog razdoblja ili zakonskog sporazuma koji pokriva trgovinska, podatkovna i granična pitanja. 

"Ako tako odluči britanska vlada, mi ćemo ju s oduševljenjem podržati", rekao je Bolton. 

Također je rekao da će SAD i Britanija ispregovarati trgovinske sporazume po sektorskim područjima, ostavljajući za kasnije dogovore o problematičnijim područjima u trgovinskim odnosima. 

Bolton je poručio kako je krajnji cilj sveobuhvatni trgovinski sporazum, ali ističe kako bi financijske usluge mogle biti jedna od težih industrija za postizanje sporazuma.

 

Komentari (6)
  • Dva najveća svjetska kolonizatora i izrabljivača u ljudskoj povijesti !

    12. 8. 2019,   22:31
  • amerika i engleska bit će zemlja proleterska

    12. 8. 2019,   22:05
  • SAD su oduvijek koristile Britaniju za svoje "usluge" u Evropi.

    12. 8. 2019,   21:56