Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SAD nameće nove sankcije Rusiji zbog napada u Britaniji

None Foto: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Sergej Skripal, bivši pukovnik ruske vojnoobavještajne službe GRU-a, i njegova 33-godišnja kćer Julija pronađeni su u ožujku otrovani na klupi u Salisburyju na jugu Engleske

Washington je u srijedu objavio da će uvesti nove sankcije Rusiji nakon što je utvrdio da je Moskva upotrijebila nervni otrov protiv bivšeg ruskog tajnog agenta i njegove kćeri u Velikoj Britaniji.

Sergej Skripal, bivši pukovnik ruske vojnoobavještajne službe GRU-a, i njegova 33-godišnja kćer Julija pronađeni su u ožujku otrovani na klupi u Salisburyju na jugu Engleske nakon što je nervni otrov novičok bio nanesen u tekućem obliku na njihova kućna vrata.

Glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert kazala je da je utvrđeno da je Rusija "upotrijebila kemijsko ili biološko oružje prekršivši time međunarodno pravo, te da je upotrijebila smrtonosno kemijsko ili biološko oružje protiv vlastitih državljana."

Kazala je da će sankcije stupiti na snagu 22. kolovoza ili oko tog datuma.

NBC je prenio, pozivajući se na visokog dužnosnika State Departmenta, da bi u sklopu novih sankcija najveći učinak trebala imati zabrana odobravanja dozvola za izvoz osjetljive robe Rusiji koja se odnosi na nacionalnu sigurnost.

Komentari (9)
  • A tko ce uvest sankcije SADu? Sami sebi srusili WTC, napali Irak, libiju, afganistan, jedini u povijesti bacili A. bombe na hiroshimu i nagasaki itd

    9. 8. 2018,   06:56
  • evo nam novog tržišta...samo vi namećite sankicje lihvari jedni...pa rusija je neovisna zemlja za razliku od vas...

    9. 8. 2018,   02:36
  • Ovi ameri me podsjećaju na babu kojoj u selu nitko ne valja. Nema te države na kugli koju oni nisu za nešto prozvali .

    9. 8. 2018,   06:50