Obavijesti

News

Komentari 4

SAD oštro osudio teroristički napad u središtu Istanbula

SAD oštro osudio teroristički napad u središtu Istanbula
1

Washington je oštro osudio teroristički atentat u subotu u središtu Istanbula, u kojem su ubijene četiri i ranjeno 20 osoba i izrazio je sućut obiteljima žrtava

VIDEO

Washington je oštro osudio teroristički atentat u subotu u središtu Istambula, u kojem su ubijene četiri i ranjeno 20 osoba i izrazio je sućut obiteljima žrtava.

"Sjedinjene Države su solidarne s turskim saveznikom u NATO-u u borbi protiv zajedničke prijetnje terorizma", rekao je glasnogovornik State Departmenta, John Kirby u priopćenju.

"Taj napad je posljednji u nizu neopravdanih nasilja nad nedužnim civilima diljem Turske", nastavio je Kirby, preciziravši da će SAD ostati u bliskom kontaktu s turskim vlastima tijekom istrage.

Napad za koji su turske vlasti navele da je izveo bombaš samoubojica koji je poginuo, izveden je blizu trgovinskog centra pješačke zone avenije Istiklal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali provladin tisak ga pripisuje džihadističkoj skupini Islamska država (IS).

Napad u aveniji Istiklal je izveden manje od tjedan dana nakon samoubilačkog napada autobombom prošle nedjelje na autobusnoj stanici u središtu Ankare kada je ubijeno 35 i više od 120 osoba ranjeno.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg osudio je terorističke napade u Istanbulu počinjene u subotu u pješačkoj komercijalnoj zoni u kojima su četiri osobe ubijenem, a 36 je ranjenih.

"Oštro osuđujem jutrošnji teroristički napad u pješakoj zoni u središtu Istanbula, još jedan teroristički napad uperene protiv nedužnih civila i naše saveznice Turske", navodi se priopćenju za medije.

Stoltenberg je izrazio sužut obiteljim žrtava i narodu Turske te ozlijeđenima.

"Nema opravdanja za terorizam. Sveznici iz NATO-a uz Tursku su, ujedinjeni u odlučnosti da se borimo protiv terorizma u svim njegovim oblicima", poručuje Stoltenberg.

Trojica Izraelaca i jedan Iranac su ubijeni u napadu u subotu u središtu Istambula u kojem je ranjeno 36 osoba, prema turskim tv-kanalima koji se pozivaju na bolničke izvore. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora