Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SAD: Osuda Srebrenice je dobar korak prema pomirbi

None Foto: 24 sata

SAD se slažu i podupiru srbijansku Deklaraciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici, ali ističu da treba pojačati potragu za haškim bjeguncima

SAD podupiru Deklaraciju srbijanske skupštine kojom osuđuju pokolj Bošnjaka u Srebrenici, a Mark Toner iz State Departmenta rekao je da je deklaracija korak prema pomirbi i promicanju stabilnosti u regiji. Istaknuli su da Beograd treba pojačati potragu za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. Stajalište SAD-a o rezoluciji je da se uglavnom slaže sa presudom Međunarodnog suda pravde da je u Srebrenici počinjen genocid. U rezoluciji se ne spominje riječ genocid zbog čega neki preživjeli iz Srebrenice odbacuju srbijansku Deklaraciju, piše HRT.

Komentari (3)
  • koji se ku**c glupi ameri nasli javljat

    1. 4. 2010,   09:28
  • MA KAKVA OSUDA?!

    1. 4. 2010,   09:28
  • Sigurno da se ne spominje rijec genocid kad za njih to nije bio genocid.Boga pitaj kako oni to zovu u svojim bolesnim,trulim,psihopatskim umovima.A ovi sto su donijeli tu deklaraciju samo se uvlace eu u dupe i to na tipicno srpski nacin.Tvornica lijaka im jako dobro posluje.Mogu si oni zabit tu deklaraciju u svoje sugavo dupe.

    1. 4. 2010,   09:28