Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SAD povlači svoje vojnike iz Sirije? 'Trump to već dugo želi'

None Foto: LUISA GONZALEZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, SAD-om predvođena koalicija protiv ISIS-a izvela je više stotina zračnih i artiljerijskih napada protiv te organizacije u Siriji

U tijeku su planovi za potpuno i rapidno povlačenje američkih vojnika iz Sirije, rekli su neimenovani američki obrambeni dužnosnici za CNN. Jedan od dužnosnika rekao je da američki predsjednik Donald Trump već dugo želi povući vojsku iz te zemlje. 

SAD trenutno na terenu u Siriji ima oko 2000 vojnika, koji primarno obučavaju lokalne snage za borbu protiv ISIS-a. Također imaju i svoje snage u Iraku koje su u slučaju nužde spremne napasti Siriju. 

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, SAD-om predvođena koalicija protiv ISIS-a izvela je više stotina zračnih i artiljerijskih napada protiv te organizacije u Siriji. Neki su izvršeni iz Iraka, gdje SAD ima više od 5000 vojnika.

Komentari (20)
  • Izveli "više stotina napada" protiv organizacije koju su sami stvorili, naoružavali, opremali i savjetovali? Ima li još netko u toj mjeri mentalno zaostao, pa da povjeruje o ovu gore priču?

    19. 12. 2018,   17:28
  • Čini se meni da Rusi nisu popustili pritiscima pa je to ubrzalo ovu odluku. Da nema Rusa još bi mi gledali kako bradonje odrubljuju glavu djeci. Vi pobijedili? Do pobjede ste sposobni doći jedino ako bombardirate farmere koji se još uvijek brane kremenjačom.

    19. 12. 2018,   18:12
  • Da potjeraju sve US vojnike i onako niš ne postižu...

    19. 12. 2018,   16:26