Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SAD se mora vratiti u osnovnu školu: Singapur je u Maleziji?

None Foto: JONATHAN ERNST 2

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u utorak su se sastali na povijesnom summitu u hotelu u gradu-državi Singapuru

State Department zabunom je Singapur geografski smjestio u susjednu Maleziju u priopćenju objavljenom u povodu summita SAD - Sjeverna Koreja te objavio informaciju na svojim internetskim stranicama, pokrenuvši lavinu sarkastičnih komentara korisnika društvenih mreža. 

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u utorak su se sastali na povijesnom summitu u hotelu u gradu-državi Singapuru. 

U.S. President Donald Trump speaks during a news conference after his meeting with North Korean leader Kim Jong Un at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore TRUMP: ŽELIMO ZAUSTAVITI RATNE IGRE 'Kim će uništiti postrojenje za testiranje nuklearnih raketa...'

Pogreška je nastala u prijepisu brifinga američkoga državnog tajnika Mikea Pompea od ponedjeljka. U priopćenju je navedeno da su se dvojica čelnika sastala "u hotelu JW Marriott, Singapore, Malaysia". Pogreška je kasnije ispravljena.

- Dakle, američki State Dept. još uvijek misli da je Singapur u Maleziji - napisao je jedan korisnik Twittera. 

PRVI SURET KIMA I TRUMPA Govor tijela: 'Htjeli su pokazati dominaciju, oni su alfa mužjaci'

Otok Singapur nekoć je bio dio Malezije, no do razdvajanja je došlo 1965. godine, a diplomatski i gospodarski odnosi između dviju država godinama su bili iznimno loši.

- Planira li Trump uskoro pridonijeti ponovnom malezijsko-singapurskom ujedinjenju? - zapitao se drugi korisnik Twittera. Pogrešku je na Facebook stranici objavio i malezijski list "Star" pod naslovom "Kako istodobno uvrijediti Singapurce i Malezijce?"

STIGAO I ON U SINGAPUR Rasplakao se u emisiji: Rodman ganut susretom Kima i Trumpa

Objava je podijeljena gotovo 700 puta, a ispod nje se našlo 300 komentara.

Jedan od najboljih je bio onaj Jimija Leonga koji je napisao: "SAD se mora vratiti u osnovnu školu."

Komentari (38)
  • U Americi opće znanje nikad nije bilo na nekom nivou, oni drilaju struke. Međutim, bitno je da je Trump u kratko vrijeme jako smanjil nezaposlenost, a i dovukel Kima na sastanak. Usprkos američkim ljevičarima.

    12. 6. 2018,   17:46
  • Finale za izbor naj frizure, samo da ne puhne kakav vjetar iznenada ode trumpu kruna iz ruke

    12. 6. 2018,   17:20
  • Pita novinar Trampa, pre izbora, sta misli o Kudz snagama (Iran) a Tramp kaze," Kurdi su...!!!

    13. 6. 2018,   21:53