Obavijesti

News

Komentari 23

Sad ste zas*ali: WC u Splitu je bankomat i turistička agencija

Sad ste zas*ali: WC u Splitu je bankomat i turistička agencija
3

Koncesionar nikada nije tražio odobrenje za bankomat i turističku agenciju, ali je na novoj sjednici zatražio otvaranje male trgovine higijenskih potrepština u prostoru gdje je skladište

VIDEO

Jedno od rijetkih javnih mjesta u Splitu na kojima se legalno možete, da prostite, popišati, srećom još uvijek radi. Ono na Matejuški, staroj splitskoj lučici uz samu Rivu. Problemi su ispali u četvrtak ujutro, doznaju aktivisti okupljeni u Dnevnoj dozi splitskog nereda, kada je inspekcija došla provjeriti kakvo je “stanje na terenu”. Jer u sklopu objekta javnog WC-a funkcionirala su dva entiteta druge namjene, konkretno bankomat i neka vrsta agencije. Koji su u četvrtak poslije podne bili – zatvoreni. Do WC-a su moglo, po cijeni kakva već jest: dvije kune za pisoar, pet za kabinu.

Kako se u galami na Matejuški tijekom jutra spominjalo ime Jakova Prkića, dežurnog “remetilačkog faktora” u gradskoj vlasti, preciznije oporbi, (pre)revni gradski vijećnik nam je pojasnio povijest problema.

O tome se raspravljalo na prošloj sjednici GV-a, na dnevnom redu je bila koncesija javnog WC-a na Matejušci (u koncesiji je i onaj u Nepotovoj ulici), gdje je koncesionar tražio da im se omogući otvaranje male trgovine higijenskih potrepština u prostoru koje je trenutno skladište. U tom zahtjevu nije ništa sporno, osim što se u tom prostoru već nalazi bankomat i turistička agencija. Za što pak nikad nisu tražili odobrenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lani im je grad odobrio povećanje maksimalne cijene za kabine sa četiri na pet kuna. Zanimljivo je i da grad za ta dva prostora daje 150 tisuća kuna poticaja godišnje. A koncesija košta 8,100 kuna. Godišnje. Bez da itko koristi te javne nužnike. Inače, gradskim ocima je koncesionar priložio tablicu za 2018. godinu prema kojoj je u – minusu. Tako da bi možda trebalo razmisliti i predložiti ga za nagradu Grada Splita, jer gubi svoje novce da bi imali gdje obaviti nuždu...

- Ironiziram, bitno je naglasiti da je zatražena izmjena koncesije za tu trgovinicu, dok je zaboravljeno napomenuti kako je u tom prostoru već postavljen bankomat, na lokaciji koja inače košta oko sedam tisuća kuna, plus agencija - ukratko nam je komentirao Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno, još jedan neobičan slučaj, komunalni splitski.

Firma koja već godinama ima koncesiju na dva javna “konduta” doista je gradskoj upravi priložila dokumentaciju prema kojoj im je poslovanje neodrživo. Vlasnik je pravdao dodatne sadržaje (koncesiju za ovu trgovinicu koja bi podigla prihode, ne i bankomat, odnosno agenciju koja se u službenim dokumentima nikad i nigdje ne spominje) minusima. Pa je tako prošlu godinu tvrtka završila s minusom od preko 50 tisuća kuna. A što se tiče subvencije koju dobiva od Grada, koncesionar tvrdi kako je prije “njegovog doba” ta subvencija iznosila 700 tisuća kuna i isplaćivala se gradskoj firmi “Čistoća”, za tri javna nužnika, istina. Nabrojio je koncesionar, tražeći dozvolu za trgovinicu, odnosno suvenirnicu, visoke troškove adaptacije kao i brojne prijedloge, molbe te dopise koje je slao gradskim službama tijekom godina. Kaže kako nikad nije dobio odgovor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)