Obavijesti

News

Komentari 3

Sad su u Zagrebu: Bjeloglavi supovi u ožujku će ići na Cres

Sad su u Zagrebu: Bjeloglavi supovi u ožujku će ići na Cres
2

Nakon 35 godina truda da utječemo na zaštitu bjeloglavih supova, shvatili smo da se to u Hrvatskoj jednostavno ne može dogoditi, ogorčeno su komentirali iz Oporavilišta...

VIDEO

Nakon 35 godina truda da utječemo na zaštitu bjeloglavih supova, shvatili smo da se to u Hrvatskoj jednostavno ne može dogoditi, ogorčeno su komentirali iz Oporavilišta za ptice grabljivice Crnika.

Tri bjeloglava supa, Leo, Roko i Travanj, u srijedu su iz oporavilišta premješteni u zagrebački ZOO. Odluku o preseljenju donijelo je Ministarstvo zaštite okoliša. Iako u Belom na Cresu postoji novootvoreno oporavilište za ptice, u čiju su gradnju uložena 4 milijuna kuna, supovi su iz Crnike u Senju ipak otišli u Zagreb.

Iz oporavilišta Crnika, koje je posljednje četiri godine vodila udruga Gifon, tvrde da su od ministarstva dobili pisanu obavijest o preseljenju.

- Mi smo ovlašteno oporavilište, no ministarstvo može donijeti odluku o prebacivanju supova na neku drugu lokaciju, gdje su im najbolji uvjeti koji odgovaraju pticama - objasnili su iz udruge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako navode, službenoj odluci ministarstva su se suprotstavili jer su supovi još u procesu rehabilitacije i ne smiju biti u kontaktu s ljudima, a lavlja nastamba u kojoj se trenutačno nalaze, prema njihovu mišljenju, nije adekvatna. Leo, Roko i Travanj u procesu rehabilitacije nakon ozljeda krila ne smiju biti u kontaktu s ljudima, no ipak su završili u Zagrebu, a time je zatvoren i centar na Crniki. Iz ministarstva su nam rekli da će supovi u oporavilište u Belom ići po dovršetku tamošnjih radova, čiji je kraj predviđen u ožujku. Tvrde i da iz udruge Grifon nitko nije predlagao premještanje supova na Cres.

Ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok rekao nam je da je prijašnja nastamba divljih mačaka tek privremen, no ipak adekvatan i primjeren smještaj za supove.

- U postojećem smještaju supovi mogu lako dobiti svu potrebnu veterinarsku i ostalu njegu - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke