Obavijesti

News

Komentari 4

SAD: Umro u snježnoj oluji da bi spasio supruzi život

SAD: Umro u snježnoj oluji da bi spasio supruzi život
3

Supružnici su se s prijateljem izgubili u snježnoj oluji na američkoj planini. Eduard (31) je svojim tijelom grijao je suprugu i majku njihove djece

VIDEO

Planinar Eduard Burceag (31) poklonio je u srijedu svoj život supruzi i prijatelju. Spasio im je živote u snježnoj oluji na američkoj planini Rainier. Izgubili su se nedaleko od kampa u kojem su odsjeli. Shvativši da se neće moći vratiti dok oluja ne prestane iskopali su rukama rupu u snijegu. Eduard je legao na dno. Svojim tijelom je grijao suprugu Mariana (31) koja je legla na njega. Prijatelj Danijel Vlad (34) ispružio se pri vrhu otvora. Nakon nekog vremena rekao je Eduardu, koji je bio direktno na snijegu, da se zamijene, no ovaj je to odbio.
Vjetar je puhao brzinom od 110 kilometara na sat. U kampu su primjetili da se troje turista nije vratilo s planine, no nisu ih odmah krenuli tražiti jer se nije vidio ni "prst pred nosom". Nekoliko sati kasnije radnik u kampu vidio je nešto na horizontu, točkicu koja se micala. Vlad je bauljao po snijegu pokušavajući dozvati pomoć. Spasioci su stigli do otvora u snijegu. Za hrabrog Eduarda, oca dvoje djece, bilo je prekasno. Marijana je preživjela zahvaljujući suprugu koji ju je grijao.
- Da smo došli samo malo kasnije i ona bi umrla - ispričali su šokirani spasioci. Šestorici njih je trebalo sat vremena da je spase. Najprije su je dobro utoplili, a potom dovukli do kampa. Radnici nacionalnog parka pričali su da takvu oluju još nisu vidjeli. Shrvana obitelj ponosna je na svog sina.
- Znao je da je djeci majka važnija od oca - kazali su kasnije Eduardovi roditelji koji su čuvali mališane do povratka roditelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u