Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SAD zaplijenio sjevernokorejski brod zbog kršenja sankcija

None Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Brod "Wise Honest" je prvo u travnju 2018. presrela i zadržala Indonezija, no plovilo je sada u posjedu SAD-a  i trenutno se približava američkim teritorijalnim vodama, dodaje ministarstvo

SAD je prvi puta zaplijenio sjevernokorejski teretni brod jer je ilegalno prevozio pošiljke ugljena, kršeći pritom američke sankcije i sankcije UN-a, objavilo je u četvrtak američko ministarstvo pravosuđa.

Brod "Wise Honest" je prvo u travnju 2018. presrela i zadržala Indonezija, no plovilo je sada u posjedu SAD-a  i trenutno se približava američkim teritorijalnim vodama, dodaje ministarstvo.

Ministarstvo pojašnjava da je brod koristila korejska brodarska kompanija Songi Shipping Company koju optužuje da je na račune nesavjesnih američkih institucija uplaćivala dolarske iznose za kupovinu opreme, nadogradnju i servisiranje broda.

Radi se, objavilo je ministarstvo pravosuđa, o 750.000 američkih dolara uplaćenih na račune američkih financijskih institucija u vezi s isporukama ugljena brodom "Wise Honest". Brodom od 17.000 tona su se dopremali i teški strojevi, a radi se o jednom od najvećih sjevernokorejskih brodova za rasuti teret.

 

Komentari (3)
  • Bit će sranja !

    10. 5. 2019,   00:05
  • što reči.... Amerima svi smetaju koji se ne žele njima podjarmiti... žalosno... i to mi u svjetu gledamo kao DEMOKRACIJU!!!

    10. 5. 2019,   13:54
  • Očekujem odgovor Sj. Koreje, mislim da će on i zapljeniti nešto veče i više od ovog broda možda zapljene žutog kanarinca Trumpinu!

    10. 5. 2019,   07:47