Obavijesti

News

Komentari 82

'Sada je izašao iz kaveza': DJ je otišao umrijeti u Švicarsku...

'Sada je izašao iz kaveza': DJ je otišao umrijeti  u Švicarsku...
1

Talijan Fabiano Antoniani je bio DJ, putovao je, plesao, vozio motocikl. 2014. je teško nastradao u nesreći. Tražio je talijansku vladu da mu omogući eutanaziju, no nije dobio odgovor

VIDEO

Talijan Fabiano Antoniani nekoliko dana nakon svojeg 40. rođendana došao je u bolnicu u Švicarsku gdje su ga eutanazirali. S njim su bili majka, zaručnica i nekoliko njegovih prijatelja. 

- Konačno sam stigao u Švicarsku, ali svojom snagom, a ne uz pomoć države - bio je jedan od posljednjih komentara mladog Talijana. 

Fabiano je prije živio "punim plućima". Radio je kao DJ, plesao, vozio motocikl, putovao. 2014. godine doživio je tešku prometnu nesreću nakon koje je ostao slijep i tetraplegičar. Zbog toga je vlastima uputio nekoliko apela u kojima je tražio da ga "oslobode iz kaveza". Obratio se i talijanskom predsjedniku Sergiju Mattarelli. Njegovu želju izgovorila je njegova zaručnica Valeria jer Fabiano jako teško govorio.

Pozivali su predsjednika da intervenira i da se zakon o eutanaziji proglasi legalnim. No ništa se nije dogodilo. Marco Cappato, iz udruge koja se zalaže za pravo na eutanaziju u Italiji, otišao je u Švicarsku zajedno s Fabianom. 


- Hvala ti Fabo. Fabo je umro u 11.40 sati. Slijedio je zakone zemlje koja nije bila njegova - objavio je Cappato u ponedjeljak na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...