Obavijesti

News

Komentari 418

Sadisti u Međimurju: Nesretnu macu su pogodili samostrelom

Sadisti u Međimurju: Nesretnu macu su pogodili samostrelom
4

Spašena u zadnji tren: Strijela je probila bubreg, crijeva i slezenu. Nakon operacije mačka je dobro, ali će njezin oporavak još dugo trajati. Policija traži počinitelja

VIDEO

Mačku sam vidjela u dvorištu dva puta u razmaku od 15 minuta. Prvi put je bila dobro, a drugi put sam se užasnula od prizora. Tijelo joj je bilo probijeno strijelom, rekla nam je naša čitateljica.

Macu koja posljednjih šest mjeseci dolazi u dvorište obitelji u Međimurju te je cijela obitelj hrani, netko je prije nekoliko dana pogodio samostrelom.

- Strijela joj je probila trup. Odmah smo je odnijeli veterinaru. Operirali su je i maca je, nasreću, živa, ali će oporavak biti dugotrajan - rekla nam je čitateljica koja je snimila ozlijeđenu životinju.

Veterinar Miljenko Cmrečak, koji je operirao mačku, rekao je kako u 25 godina radnog staža još nije imao ovakav slučaj:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Maca je imala prostrijeljenu trbušnu šupljinu, odnosno crijeva te ozlijeđenu slezenu i desni bubreg. Sad je stabilno i bit će u redu.

Čitateljica je izvađenu strijelu iz mačke odnijela na policiju, ali su joj ondje rekli da mora donijeti dokumentaciju od veterinara. Rekli su da su zaprimili prijavu i da će sve poduzeti kako bi otkrili počinitelja ovog okrutnog čina.

Policija kaže kako dosad u Međimurju nisu imali puno slučajeva zlostavljanja životinja.

Za mučenje životinja godina dana zatvora

Prema Kaznenom zakonu godinu dana zatvora može dobiti onaj tko usmrti životinju, teško je zlostavlja ili ju izlaže nepotrebnim patnjama. U Hrvatskoj je takva kazna izrečena prvi put 2006. godine.

Policija je nedavno privela Vodičanina koji je zavezao psa za šipku i bacio ga u more. Traga se i za manijakom koji je na planini Kamenjak medvjedu odrubio glavu i odrezao šape.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 418
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.