Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sadisti u Međimurju: Nesretnu macu su pogodili samostrelom

None Foto: Čitateljica 24sata 4

Spašena u zadnji tren: Strijela je probila bubreg, crijeva i slezenu. Nakon operacije mačka je dobro, ali će njezin oporavak još dugo trajati. Policija traži počinitelja

Mačku sam vidjela u dvorištu dva puta u razmaku od 15 minuta. Prvi put je bila dobro, a drugi put sam se užasnula od prizora. Tijelo joj je bilo probijeno strijelom, rekla nam je naša čitateljica.

Macu koja posljednjih šest mjeseci dolazi u dvorište obitelji u Međimurju te je cijela obitelj hrani, netko je prije nekoliko dana pogodio samostrelom.

- Strijela joj je probila trup. Odmah smo je odnijeli veterinaru. Operirali su je i maca je, nasreću, živa, ali će oporavak biti dugotrajan - rekla nam je čitateljica koja je snimila ozlijeđenu životinju.

Veterinar Miljenko Cmrečak, koji je operirao mačku, rekao je kako u 25 godina radnog staža još nije imao ovakav slučaj:

- Maca je imala prostrijeljenu trbušnu šupljinu, odnosno crijeva te ozlijeđenu slezenu i desni bubreg. Sad je stabilno i bit će u redu.

Čitateljica je izvađenu strijelu iz mačke odnijela na policiju, ali su joj ondje rekli da mora donijeti dokumentaciju od veterinara. Rekli su da su zaprimili prijavu i da će sve poduzeti kako bi otkrili počinitelja ovog okrutnog čina.

Policija kaže kako dosad u Međimurju nisu imali puno slučajeva zlostavljanja životinja.

Za mučenje životinja godina dana zatvora

Prema Kaznenom zakonu godinu dana zatvora može dobiti onaj tko usmrti životinju, teško je zlostavlja ili ju izlaže nepotrebnim patnjama. U Hrvatskoj je takva kazna izrečena prvi put 2006. godine.

Policija je nedavno privela Vodičanina koji je zavezao psa za šipku i bacio ga u more. Traga se i za manijakom koji je na planini Kamenjak medvjedu odrubio glavu i odrezao šape.

Komentari (418)
  • Mog je cucka ubio neko,plako sam ko kisna godina,ali ovo iskreno da kazem skino bi ti glavu za ovo!!!

    13. 4. 2014,   21:04
  • Ne ide mi u glavu ko moze bit tolko bolestan i poremecen da to napravi

    13. 4. 2014,   21:04
  • Moju macu je netko pogodio metkom malog kalibra i smrskao joj nogu. Metak je izvadio veterinar, sve smo predali na policiju, rekli smo i na koga sumnjamo, ali od svega skupa ništa. Želim ovoj maci da se što prije oporavi i da se što prije nađe krivac. Ja bih mu jaja probila tom strelicom. Oprostite, ali ne mogu odolit da ovo ne napišem.

    13. 4. 2014,   21:07