Obavijesti

News

Komentari 178

Šakom i Hakom: Nema štednje, kupuju kravate za 86.000 kuna

Šakom i Hakom: Nema štednje, kupuju kravate za 86.000 kuna
4

Ministar Oleg Butković tražio od državne agencije da štede, a oni kupuju ručnike za 239 kuna, rupce za 500 kuna, sat edukacije za zaposlene plaćaju 3100 kuna...

VIDEO

Predlažem da usvojimo ovo izvješće uz važnu napomenu. HAKOM treba poduzeti sve mjere za ujednačavanje prihoda i rashoda te posebno utjecati poslovnom politikom na uštede u svim segmentima poslovanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Poručio je to nedavno na sjednici Vlade Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, o radu državne agencije HAKOM, koja regulira telekomunikacijsko, poštansko i željezničko tržište. Trošenje novca HAKOM-a, koji vode Dražen Lučić i ravnatelj Mario Weber, već je više puta apostorifirano i u 24sata. Pisali smo o izletima uz jelo i pilo, o skupom najmu prostora, raznim pogodnostima za zaposlenike...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Sad imamo i račune za kravate, ručnike, edukaciju i odvjetnike. Prošli mjesec je HAKOM naručio 100 kravata i 72 rupca od tvrte Potomac. Ukupno su za te ženske i muške modne ukrase platili 85.785 kuna s PDV-om. Dakle, za svaki od njih potrošeno je 500 kuna. Istu stvar su uradili i prije prošlog Božića, kad su za 122 kravate i 50 rubaca potrošili 86.000 kuna. U HAKOM-u kažu da ne vide u tome ništa sporno jer su to darovi za poslovne partnere: tematske kravate i rupci Croata s logom HAKOM-a.

- Kao i prethodnih godina, HAKOM je odlučio da će pokloni s logom HAKOM-a biti izvorni hrvatski proizvod prepoznatljiv u cijelome svijetu i koji će promicati i Hrvatsku i HAKOM – stoji u odgovoru agencije.

Dodaju i da su se takvi darovi lani pokazali kao izvrsni poslovni pokloni, pogotovo na međunarodnim sastancima u inozemstvu, gdje su predstavnici HAKOM-a često i predstavnici Hrvatske.

Nije HAKOM štedio baš niti na svojim zaposlenicima. Prije tjedan dana kupili su im ručnike i kape na koje su potrošili 68.854 kune. Svaki ručnik platili su 239,20 kuna, a kape po 79,20 kuna.

Krajem listopada su potrošili i 147.500 kuna za “edukaciju 12-15 zaposlenika iz područja EU fondova” i priručnik. Svaki sat vremena te edukacije su tvrtki Paradigma platili čak 3100 kuna s PDV-om. Zaposlenici su dobili i digitalni priručnik, na koji je potrošeno 42.500 kuna. Ali to, izgleda, nije bilo dovoljno, pa su iz tvrtke Paradigma morali obaviti dodatne konzultacije: mailom, telefonom i sastancima. Za 10 sati takvih konzultacija je HAKOM potrošio 25.000 kuna s PDV-om.

Prema računima koje imamo, slično je bilo i prethodnih godina i za Paradigmu, ali i za odvjetničke usluge. Primjerice, za telefonsko pravno mišljenje odvjetniku je plaćano 740 kuna prije dvije godine. Izradu upozorenja sindikalnom povjereniku u HAKOM-u istom odvjetničkom društvu platili su čak 1480 kuna.     

Skupa edukacija zaposlenih

Svaki od 35 sati edukacije platili su 3100 kuna, a jedan digitalni priručnik 42.500 kuna. Ukupno 147.000 kuna. Pa su trebali još konzultacija...

Darovi za partnere

Kravate i rupce HAKOM je ove godine platio 85.785, a lani 86.000 kuna. Svaki modni ukras koji daju kao dar platili su 500 kuna.

Zaposlenicima ručnici

Zaposlenici HAKOM-a dobit će ručnike i kape šilterice. Ručnici su plaćeni po 239 kuna. Ukupno će za sve potrošiti 68.854 kune.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji