Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Salvini se sastaje s Orbanom u Milanu, očekuju ih prosvjedi

None Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Zamjenik talijanskog premijera Luigi Di Maio rekao je da zemlje koje odbijaju repatrijaciju nemaju pravo na europske financijske potpore. Osim njega sastanku se protive i ljevičari koji su najavili prosvjed

Zamjenik talijanskog premijera i vođa krajnje desne Lige, Matteo Salvini, trebao bi se u utorak u Milanu sastati s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, što ne odgovara drugom zamjeniku premijera Luigiju Di Maiju.

"Orbanova Mađarska podiže zidove od bodljikave žice i odbija repatrijaciju" migranata. "Što se mene tiče, zemlje koje odbijaju repatrijaciju nemaju pravo na europske financijske potpore", rekao je Di Maio, vođa populističkog Pokreta 5 zvijezda (M5S) u intervjuu za La Stampu od ponedjeljka.

Sastanak između Salvinija i Orbana potvrdila je i Mađarska.

Salvini, također ministar unutarnjih poslova, zastupa jednako tvrdo stajalište prema migrantima kao i mađarski premijer koji se zauzima za "zatvaranje granica" Europske unije "onima koji donose zlo".

"Orban se jako razlikuje od nas i to treba istaknuti. Mađarski premijer predstavlja silu desnice, dok M5S nije ni desnica niti ljevica", dodao je Di Maio.

Predsjednici zastupničkih klubova M5S-a u Senatu i Zastupničkom domu istaknuli su da je sastanak između Salvinija i Orbana "samo i isključivo političke prirode, a ne institucionalne i vladine".

U Milanu će se u utorak poslijepodne zbog tog sastanka održati i prosvjed pristaša ljevice.

Komentari (18)
  • Ovdje zagovornici migrantske krize žele nametnut tezu kako su protivnici mrzitelji onih u patnji, naravno da je to mućki i pokvareno reči. Pogledajmo diljem Europe gdje su masovno primljeni,nema dana bez napada upravo od strane migraata, od napada hladnim oružjem,silovanja,pljački,prijetnji... Protiv toga se osvješteni bore a običnom patniku koji biježi pred smrću savako bi se smilovao, no velika večina iskorištava patnju drugih da i se infiltirala a namjere su im u startu loše. Samo u jednom valu,jedne jeseni kroz našu državu su prošla 3 terorista koja su regisstrirana u Hrvatskoji i kasnije identificirani kao napadači a kroz naše granice je prošao tek promil-promila ljudi. Čemu putovnice,vize,granice ako svako od njih može proč kako mu se sprdne? Prava namjera Soroša i društva je zamijenit ljude jeftinom radnom snagom s jedne strane a s druge pooštravanje zakona kako bi se mase dodatno stavile pod nadzor,Big Brother več ima kamere, zakone i sad samo fale duge cijevi na ulicama a več posvuda i jesu zahvaljujuči migracijama!

    27. 8. 2018,   15:16
  • Kakva repatrijacija, jel znate vi što je repatrijacija? I naravno da se protive multikultilevičari, koji niti jednog imigranta na stan i hranu nisu uzeli! Pljuc!

    27. 8. 2018,   15:19
  • Neka Bog cuva Orbana i Salvinija dok u Hrvatskoj ne postavimo zid i zicu na istocne granice Hrvatske

    27. 8. 2018,   17:02