Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Salvini suočen s još jednom optužbom za otmicu migranata

None Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Brod Sea-Watch zadržavan je gotovo tjedan dana u blizini istočne obale Sicilije, prije nego što mu je 31. siječnja dozvoljen pristanak u luku Cataniju i iskrcaj 47 migranata

Talijanski ministar unutarnjih poslova tvrde struje Matteo Salvini rekao je u ponedjeljak da je ponovno optužen za otmicu migranata zbog blokiranja humanitarnog spasilačkog broda.

Salvini je u Monzi, gradu na sjeveru zemlje, rekao da je pod istragom zbog zadržavanja njemačke nevladine organizacije Sea-Watch u siječnju. 

"Ponovno sam pod istragom, ali ponovit ću, pojedini ministri mogu zahtijevati što god žele, ali dok sam ja ministar unutarnjih poslova talijanske luke jesu i bit će zatvorene (spasilačkim brodovima nevladinih organizacija)", rekao je Salvini. 

Brod Sea-Watch zadržavan je gotovo tjedan dana u blizini istočne obale Sicilije, prije nego što mu je 31. siječnja dozvoljen pristanak u luku Cataniju i iskrcaj 47 migranata. 

Italija je dopustila iskrcaj migranata tek nakon što je šest zemalja Europske unije, Njemačka, Francuska, Portugal, Rumunjska, Malta i Luksemburg, pristalo "podnijeti teret" raspodjele migranata. 

Salvini je prvi put optužen za otmicu u sličnom slučaju u kolovozu prošle godine, kada je odgođeno iskrcavanje više od 170 migranata s broda talijanske obalne straže.

U dugotrajnom pravnom postupku, tužitelji su zatražili suđenje Salviniju, ali je proces u ožujku obustavio talijanski Senat pozivajući se na ministrov imunitet.

Vjeruje se da novi slučaj protiv Salvinija također neće daleko dogurati. 

Prema Salviniju, tužitelj koji ga je pismeno obavijestio o pokretanju istrage predlaže odbacivanje optužbi, ali je na sucima da o tome odluče. 

 

Komentari (6)
  • Zašto se iste te ''migrante'' ne stavi u zatvor zbog nelegalnog prijelaza granica, itd. Ispada da smo mi budale koji koristimo putovnicu ili osobnu za prelazak granice.

    15. 4. 2019,   19:22
  • svašta, oteo migrante

    15. 4. 2019,   18:33
  • Cilj je: čim gore, tim bolje. Sotone smišljeno uništavaju Europu.

    15. 4. 2019,   19:52