Obavijesti

News

Komentari 24

‘Sam bih prijavio svojeg sina da sam znao što planira učiniti’

‘Sam bih prijavio svojeg sina da sam znao što planira učiniti’
3

Alojz Drežnjak (95) ispričao nam je da je njegov sin Andrija bio nekoliko puta na liječenju. Nije znao što namjerava. Otac Alojz ne opravdava ono što je njegov sin učinio

VIDEO

Ne odobravam to što je učinio moj sin. Da sam mogao i naslutiti da će takvo nešto napraviti, ja bih ga odmah prijavio policiji.

Pokretanje videa...

01:37

Rekao nam je to u petak Alojz Drežnjak (95), čiji je sin Andrija (61) prošlog utorka ušetao u Centar za socijalnu skrb u Đakovu te hicima iz pištolja ubio socijalnu radnicu, ujedno svoju skrbnicu, Blaženku Poplašen (50) te ranio njenoga kolegu, pravnika Ivana Pavića (35), i pobjegao. Pavić se i dalje nalazi u osječkom KBC-u u teškom stanju, a Andrija je trenutačno u istražnom zatvoru u trajanju od najmanje mjesec dana. Sjedeći na trijemu svoje kuće u kojoj je do prošlog tjedna živio s Andrijom, Alojz nam je ispričao kako je njegov sin psihički bolestan.

Ubojici iz Đakova minimalno mjesec dana istražnog zatvora
Ubojici iz Đakova minimalno mjesec dana istražnog zatvora

- Nije se slagao s tim što su mu odredili socijalnu radnicu za skrbnicu. Išao je na liječenje nekoliko puta u Popovaču i, kad bi se vratio, bilo mu je još lošije - govori nam Alojz, koji ne zna odakle njegovu sinu pištolj.

Nikad ga, dodaje otac, nije vidio s oružjem.

- Pretpostavljam da je pištolj kupio od nekoga. Novac koji su našli kod njega je uštedio.

Radio je i primao socijalnu pomoć i to stavljao na stranu. Ja sam teško bolestan, prije nekoliko godina me pogazio auto, još me sve boli, ali bol zbog toga što je moj Andrija učinio veća je - rekao je Alojz.

Kako nam je potvrdio Općinski sud u Osijeku, Andrija Drežnjak bio je već i prije osuđivan.

Ubojicu iz Đakova doveli su na saslušanje: Čeka odluku suca
Ubojicu iz Đakova doveli su na saslušanje: Čeka odluku suca

- Iz evidencije je vidljivo da je Andrija Drežnjak iz Đakova proglašen krivim presudom Općinskog suda u Đakovu 2011. godine za kazneno djelo protiv života i tijela - za nanošenje tjelesne ozljede - za što mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca uvjetno - kaže Domoslava Grgić, glasnogovornica Općinskog suda u Osijeku.

Kako smo neslužbeno doznali, policija ima svjedoka koji je vidio Drežnjaka kako ispaljuje metak u glavu Paviću. Ali i bez toga policija ga je odmah mogla identificirati jer mu je, dok je bježao s mjesta zločina, ispala torba u kojoj su bili dokumenti. Pri uhićenju je kod sebe imao putovnicu i novac, pa se pretpostavlja da je htio pobjeći iz zemlje. Nakon ovoga su suspendirana i četiri policajca zbog niza propusta u postupanju prema Andriji uoči tragedije, a na kojeg je centar ranije upozoravao.

Tuga u Selcima Đakovačkim: Pokopali su ubijenu Blaženku
Tuga u Selcima Đakovačkim: Pokopali su ubijenu Blaženku

- Blaženka je bila vrlo vrijedna. Živjela je svoj posao, koji je nerijetko donosila kući. Znala mi je pričati o pojedinim problemima koje ima na poslu, ali smatrala je da to tako mora biti. Voljela je sve, pomagala je svima koji su od nje tražili pomoć. Bila je divna sestra i veliki borac - ispričao nam je emotivno Marko Poplašen, brat pokojne Blaženke.

Nakon ubojstva, podsjetimo, i u Zagrebu je još jedan korisnik pokušao napasti socijalne radnike.

Svi su još potreseni zbog tragedije

Ubijenu socijalnu radnicu Blaženku (50) u četvrtak su pokopali u Selcima Đakovačkim, a mještani su i dalje u šoku, potreseni ovom tragedijom. Na pokopu je bila i ministrica socijalne skrbi Nada Murganić, a kolegice, socijalne radnice, od nje su se oprostile bijelim ružama i karanfilima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu