Obavijesti

News

Komentari 18

Sam protiv svih: 'Vladajući su očajno nesposobni i nestručni'

Sam protiv svih: 'Vladajući su očajno nesposobni i nestručni'
1

Nakon godina provedenih u sjeni Ripper se novim albumom vratio jači nego ikad. Smatra da su Pipsi zvukovno postali zreli, ali mu je teško govoriti o svojoj glazbi...

VIDEO

Frontman benda Pips, Chips & Videoclips, nekima poznatiji kao Ripper, nekima kao Daddy, a pravog imena Dubravko Ivaniš, opet je dobio uzlet. Osmi studijski album “Walt” vratio ga je u javnost što čudi jer s toliko utakmica u nogama većina njegovih kolega, čast izuzecima, samo zna zazivati staru slavu.

Smatra da su zvukovno postali zreli rock’n’roll bend. Ako treba orati, zaorat će, kad treba stati na loptu, stat će - nikad ortodoksno i uvijek s ukusom i okusom Pipsa na kraju.

Teško mu je govoriti o svojoj glazbi, sve mu je besmislenije govoriti o glazbi uopće jer smatra da nju treba slušati. 

Express: Kritičari su jednoglasno nahvalili ‘Walt’, a i publika ga na koncertima odlično prihvaća. Možemo li reći da ste postigli cilj koji vam je već neko vrijeme izmiče?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Moj cilj nije da se svidim, cilj je da svakim danom napredujem. Mislim da smo i na ‘Waltu’ napredovali i u kompozitorskom i u produkcijskom i izvođačkom smislu.

Albumi su etape, golim okom vidljivi potpornji nečijeg opusa. Iako se za dana moram studiozno baviti detaljima, prije spavanja volim stvari gledati iz totala. Opus je punoća i raznolikost osjećaja i okusa koje je neki autor postigao svojim radom. Ako netko vrednuje moju zgradu bilo bi konstruktivno da počne od prizemlja, a ne od petog kata. Vjerujte mi na riječ, postoji čvrsta unutarnja logika, pogotovo ako imaš strpljenja zgradu valorizirati hodajući njenim stubištem.

Express: Žalite li danas za eksperimentima na posljednjim albumima s kojim ste otuđili jedan dio publike?

Prije svega, nisam dovoljno vješt da bih sebe mogao nazivati eksperimentatorom. U osnovi, uvijek bježim od mediokriteta u sebi, tražim od sebe više, provjeravam svoje granice. Ne mislim da sam pametniji od publike, ali isto tako ni publika nije bogznakako pametnija od mene. Napravim najbolje što mogu i znam, i koliko se god potrudio, naučio sam da se to na kraju ne mora vrednovati na način koji bi mi se nužno sviđao. Ako sam se nekad zbog toga i znao naljutiti, sada su mi stvari jasnije. Nema pravde. Evo, ja sam prvi nepravedan!

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag