Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sam se prijavio: Kamenjem je štitio cvijeće, pogodio ženu

None Foto: Borna Filic/PIXSELL 3

Zagrepčanki Petri Cular kamen je doletio u glavu i rasjekao čelo. Čovjek se sam prijavio. Zbog jakog udarca Petra 10 dana mora mirovati i izbjegavati gledanje u ekrane

Vraćala sam se s posla i hodala prema tramvaju. Iznenada je pred mene pao kamen. Zastala sam, pogledala ga i nastavila hodati, kad me zaboljela glava. Sagnula sam se, shvatila da krvarim i zajaukala, još pod dojmom nesreće govori nam Zagrepčanka Petra Cular (37).

Proteklog četvrtka poslijepodne u čelo ju je usred Albaharijeve ulice pogodio kamen i rasjekao ga. U pomoć su joj odmah pritrčale djelatnice obližnje pošte.

- Uvele su me u poštu. Brzo su donijele maramice i pokušale mi zaustaviti krvarenje te pozvale Hitnu pomoć i policiju. Brisale su moje stvari od krvi, vjerojatno kako ne bih vidjela tu silnu krv i još se više preplašila - prisjeća se Petra dodajući kako je Hitna pomoć jako brzo stigla. Vrtjelo joj se u glavi te su je dva medicinara uvela u sanitetsko vozilo.

- Odvezli su me do bolnice gdje su mi snimili glavu i rekli da nasreću nije pukla kost. No kost se vidjela od raspuknute kože na čelu te su to morali šivati u više slojeva. Kad sam liječnika pitala koliko imam šavova, nije mi htio reći, valjda da se ne prestrašim - opisuje nam Petra. Istaknula je da su liječnici njezine ozljede proglasili lakšim ozljedama. Iako joj nisu rekli da ima potres mozga, zbog jakog udarca u glavu uputili su je da miruje i deset dana bude u mraku, bez gledanja u bilo kakve ekrane.

- Još sam dobro i prošla jer je kamen bio velik i šiljat. Ne smijem ni pomisliti što se moglo dogoditi da me pogodio pet centimetara niže, u oko. Što da je umjesto mene kamen pogodio neko dijete ili starijeg čovjeka sa slabim srcem. Zgrada pored koje sam hodala ima osam katova, a na podu su, osim dva kamena, pronašli i kliješta. Kuda hodati i kako biti siguran da mi opet neće nešto doletjeti na putu do posla - govori Petra. Prisjetila se kako je jednom pred nju doletio daljinski, jer je žena s balkona istresala stolnjak i nije vidjela da je ostao u njemu.

Iz zagrebačke policije potvrdili su nam da je žena lakše ozlijeđena. Tijekom nevremena jedan je stanar u toj zgradi kamenjem htio zaštititi tegle s cvijećem, no jedan kamen je vjetar otpuhao na Petru. Sam se prijavio policiji nakon nezgode, a još se ne zna hoće li ga prijaviti.

Komentari (53)
  • Iz naslova sam zaključio da je imao neko cvijeće koje je ona brala i gazila te da ju je on gađo s prozora.. a ustvari on u tome nije ni sudjelovao nego je samo ostavio kamenje na prozoru.. svaka vam čast..

    5. 8. 2018,   21:36
  • Eto svaka čast tom godpodinu koji se je sam prijavio ,pravi čovjek pošten ima još poštenih .i molim gospođu na koju je pao kamen da ne tuži gospodina jer je poštenjačina ,eto možda da plati neku većeru u znak isprike

    5. 8. 2018,   22:30
  • Meni se čini da gospođu najviše muči to, što su ozljede okarakterizirane kao lakše i nije joj dijagnosticiran potres mozga. Tako da - ćorak od odštete.

    5. 8. 2018,   22:04