Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sammy traži curu: Za ljubav mora skupiti čak 3500 eura...

None Foto: Damir Spehar/PIXSELL 3

Silvijo je na sajmu u Bjelovaru sakupljao dobrovoljne priloge kako bi svom ljubimcu Sammyju doveo ženku iz Španjolske. Sammy spava po 12 sati na dan i jako voli ljude

Posebnu pozornost posjetitelja na 24. Međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu izazvao je minijaturni marmoset majmun.

Naizmjenice je šetao na rukama vlasnika Silvija Jurička (51), njegove supruge Matine (45) ili 21-godišnjeg sina Alena, koji je dijete s posebnim potrebama. Radi njega su roditelji prije godinu dana u Sloveniji za 3000 eura kupili običnog marmoseta, koji je podrijetlom iz Brazila. Ovaj minijaturni majmun drugi je najmanji u svijetu.

Visok je 19 centimetara, a s repom je dug 30 cm. Životni vijek mu je između 20 i 25 godina. Vlasnici su na sajam došli iz Zadra, gdje žive. Posjetitelji su se fotografirali s ovom egzotičnom životinjom i za to davali dobrovoljni prilog.

- Sakupljamo novac putem dobrovoljnog priloga kako bismo kupili ženku, za koju moramo dati 3500 eura, i našli smo je u zoološkom vrtu u Španjolskoj. Ženka ne smije biti starija od dva mjeseca jer inače ne prihvaća mužjaka – govori nam Silvijo Juričko, koji je nezaposleni branitelj i to je jedini način da svom kućnom ljubimcu kupi životnu družicu, nadajući se kako bi taj par mogao dati mlade. Cijena je visoka zato što su to rijetki primjerci i prije nego što se prodaju, moraju se cijepiti dva puta i čipirati.

Živi u stanu i slobodno se kreće. Sammy je stalno u kući i svima je jako prirastao srcu, a osobito se s njim voli družiti sin Alen. Uostalom, on je i najčešće društvo majmunčiću iz dalekog Brazila, koji je stigao i do sajma u Bjelovaru.     

Komentari (113)
  • ''govori nam Silvijo Juričko, koji je nezaposleni branitelj'' - rat je završio prije 25 godina, vrijeme je da se prestane zvati braniteljom i neka smisli neki drugi izgovor zašto nema posao. jedini branitelji koje poštujem su oni koji su nakon rata našli posao, a ne oni koji su sa 18 otišli u mirovinu!!!!

    10. 9. 2016,   20:55
  • Glupo da gluplje ne može biti,a najgluplji onaj tko ovakve stvari objavljuje.

    10. 9. 2016,   19:22
  • razočara se u naše cure i pribacija se na vatrene sinjorite bonite . ima i pravo

    10. 9. 2016,   19:05