Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Samohranu majku čovjek uhodi i napada šest godina

None Foto: Slavko Midžor 6

Medicinsku sestru Irenu Kralj (34) bivši je dečko napao pred zgradom u Zaprešiću. ”Zaradila” je potres mozga, slomljenu očnu kost i ozljede vrata

Vraćala sam se predvečer od prijateljice. Otključavala sam vrata na ulazu zgrade, okrenula sam se i vidjela ga. Nije ništa rekao, povukao me i udario, ispričala je Irena Kralj (34) iz Zaprešića. Pretukao ju je, kaže, bivši dečko Tihomir Vuković (30). S njim je u vezi bila tek 10 mjeseci prije više od šest godina. Sreća je što je uza sebe imala sprej i uspjela se obraniti.
- Lupila sam ga nogom u glavu, pobjegla sam u ulaz i pozvala policiju. Pokušao je provaliti vrata, ali, nije uspio - prisjeća se Kralj, koja je “zaradila” teški potres mozga, slomljena joj je očna kost, a Schanzov ovratnik nosi zbog trzajne ozljede vrata. Sreli su se, ističe, i u bolnici Sveti Duh, gdje je nju dovezla Hitna, a njega policija. Vuković je bio bez nadzora policije, a Kralj se pita kako je to moguće, tim više što je već bio osuđivan zbog napada. U policiji su joj rekli da nisu imali osnove da ga zadrže. Zbog napada na nju već je, kaže, ležao u zatvoru, ali je nije pustio na miru. Pita se mora li je ubiti da bi institucije reagirale. Jedina joj je želja da se ovaj pakao konačno završi, da može mirno živjeti s devetogodišnjom kćeri. Policija u Zaprešiću potvrdila je da su oboje prijavili Prekršajnom sudu. Potvrdili su da je 2005. Kralj protiv Vukovića podnijela kaznenu prijavu.SARNAVKA: VUKOVIĆ TREBA LIJEČENJE
U ovakvim slučajevima nužno je tražiti zabranu pristupa od suda po privatnoj tužbi, kaže predsjednica Udruge B.a.b.e Sanja Sarnavka. S obzirom na to da je nasilnik u ovom slučaju već osuđivan, Sarnavka smatra da bi sud trebao biti puno stroži i Tihomiru Vukoviću izreći dodatne mjere poput one obveznog liječenja.

U POLA GODINE ČAK 923 ŽENE TRAŽILE SU POMOĆ
Broj žena koje traže pomoć od Udruge B.a.b.e iz godine u godinu raste. Tijekom prvih šest mjeseci 2008. pomoć su potražile 923 žene, od kojih je 21 upućena u sklonište za žrtve nasilja. Velik broj žena o nasilju šute iz straha.

Komentari (23)
  • Tako je nebojsa.Nek takav jedan dodje u bilo koju zapadnu drzavu u kojoj vlada zakon i red,ja bih ga pitala koliko dugo bi se on slobodan setao.Kod nas su takvi jos i frajercine,a svoje frustracije lijece ispoljavanjem sile nad zenama,koje su fizicki nemocnije a ni zakon ih ne stiti.Uzas !

    2. 9. 2008,   20:35
  • Jadna zena ..Dali cemo ikad imati normalnu drzavu ?

    2. 9. 2008,   21:07
  • Mislim,da je nesretna Irena kojim slucajem bila naoruzana i ubila stoku progasili bi je za ubojicu i ne bi prosla bez zatvorske kazne. Hrvatsko licemjerno zakonodavstvo bi naslo nacina da kazni samohranu majku dok se idioti setaju i iz mraka vrebaju svoje zrtve .Zalosnooooo!!!!!!! Majcin sine dodji u svedsku pa to isto napravi,kretenu maloumni zalosni.

    2. 9. 2008,   20:16