Obavijesti

News

Komentari 1

Samoubilački napad u Kabulu, dvoje mrtvih i 15 ozlijeđenih

Samoubilački napad u Kabulu, dvoje mrtvih i 15 ozlijeđenih
5

Samoubilački napad bio je usmjeren na francuski restoran kojem je vlasnik Afaganistanac. Odgovornost je na Twitteru preuzeo glasnogovornik pobunjenika

VIDEO

Dvoje Afganistanaca, od kojih jedan 12-godišnjak, ubijeni su, a 15 je osoba ranjeno u petak u Kabulu u samoubilačkom napadu na francuski restoran za koji su odgovornost preuzeli talibani deset dana prije sastanka kojim velike sile žele s njima pokrenuti mirovne pregovore. 

Talibani često izvode samoubilačke napade na simbole strane nazočnosti u Afganistanu gdje je NATO rasporedio oko 13.000 vojnika.

Samoubilački napad bio je usmjeren na francuski restoran kojem je vlasnik Afaganistanac. Odgovornost je na Twitteru preuzeo glasnogovornik pobunjenika koji je napisao da je izveden protiv stranih osvajača".

Talibani strance nazočne u Afganistanu smatraju osvajačima. U siječnju 2014. u napadu na libanonski restoran u središtu Kabula  ubijena je 21 osoba, od kojih 13 stranaca.

Afganistanski predsjednik Ašraf Gani oštro je osudio napad izveden deset dana prije velikog čeverostranog sastanka između Kine, Sjedinjenih Država, Pakistana i Afganistana na kojem će sastaviti smjernice za nastavak mirovnih pregovora s talibanskim pobunjenicima, prekinutim prošlog ljeta. Sastanak bi se trebao održati 11. siječnja u Pakistanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature