Obavijesti

News

Komentari 192

Smijenili samouhljeba: Još se ne zna koliki iznos mora vratiti

Smijenili samouhljeba: Još se ne zna koliki iznos mora vratiti
6

IZVANREDNA SKUPŠTINA: Na sjednici je opozvana Uprava i direktor regionalnog centra za gospodarenje otpadom Mladen Jozinović koji si je isplatio više od milijun kuna bonusa i naknada

VIDEO

Izvanredna skupština društva Piškornica jednoglasno je donijela odluku o smjeni Uprave na čelu s Mladenom Jozinovićem, direktorom regionalnog centra za gospodarenje otpadom, koji si je isplatio više od milijun kuna bonusa i naknada.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren na konferenciji za medije rekao je kako će tijekom sljedećeg tjedna, nakon izvješća revizora, biti odlučeno koliki iznos će smijenjeni Jozinović morati vratiti.  

otpad

Jozinovića će na mjestu direktora zamijeniti pravnik Mladen Ružman. Na pitanje novinara Koren je rekao da su sve donešene odluke donijete jednoglasno. Dodao je kako je za sljedeći tjedan sazvana redovita sjednica Skupštine društva Piškornica te da se ide u pravcu razdvajanja uprava tvrtke i njezine tvrtke kćeri no naglasio je da će Ružman za sada biti Uprava i jednog i drugog društva jer ona moraju funkcionirati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Skupština Piškornice: Samouhljeb odlazi s funkcije direktora i mora vratiti bonus Više na http://bit.ly/2zVWJcw Reporter: Željko Rukavina

Posted by 24sata on 20. studenoga 2017

Korenov kum isplatio si milijun kuna bonusa i naknada

Na izvanrednoj Skupštini društva Piškornica zakazanoj za 9 sati odlučeno je o smjeni samouhljeba, direktora tog regionalnog centra za gospodarenje otpadom, Mladena Jozinovića, zbog isplaćenih više od milijun kuna bonusa i naknada. 
Jozinovićeva smjena bila je sigurna. Za nju je bio varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski Matija Posavec i krapinsko-zagorski Željko Kolar, a uz njih je i načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović. I koprivničko-križevački župan Darko Koren trebao bi dići ruku za smjenu prijatelja i kuma pritisnut zahtjevima trojice župana. Koren jučer nije odgovarao na telefonske pozive, a prije nekoliko dana izjavio je kako “ne inzistira na Jozinovićevoj smjeni, ali da ga ne namjerava ni štititi”.

Na izvanrednoj skupštini tražit će se i da Mladen Jozinović vrati sporni bonus, i to u cijelosti, te tako završiti “ovu trakavicu”. Župan Koren ranije rekao da će inzistirati da se novac vrati do “one mjere koja je društveno prihvatljiva”. Po njemu, to je manje od petine isplaćenog iznosa, odnosno manje od 200.000 kuna. Koren je smatrao i da Piškornica, u slučaju da Jozinović bude prijevremeno smijenjen, nije dužna isplatiti mu milijunsku otpremninu po menadžerskom ugovoru.

- Mislim da ne, ali vas sad ne mogu informirati o detaljima i sadržaju tog ugovora - rekao je.

Mladen Jozinović ni jučer nije bio spreman odgovarati na novinarska pitanja.


- Ništa, ništa - kratko je rekao i poklopio slušalicu.

Imenovani Mladen Ružman bivši je dogradonačelnik Koprivnice, pomoćnik ministra obrane u vladi Ivice Račana i sadašnji HEP-ov direktor Sektora za sigurnost.

Uz smjenu, Mladen Jozinović će teško izbjeći istražitelje na vratima zbog zlouporabe položaja i ovlasti te isplate nepripadajućih materijalnih prava. I revizija četiri županije već češlja cijeli slučaj.

Kutičić: I župan Koren treba dati ostavku

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji zatražio je odgovornost i vlasnika Piškornice koji su bili dužni znati što se događa u tvrtki koja se bavi zbrinjavanjem otpada.

Vijećnik Živog zida u koprivničko-križevačkoj Županijskoj skupštini Dejan Kutičić, koji je prvi javno progovorio o isplaćenom milijunskom bonusu direktoru Jozinoviću, zahtijevao je i  da koprivničko-križevački župan Darko Koren snosi svoj dio odgovornosti zbog isplate spornog bonusa.

"Ovdje svjedočimo nefunkcioniranju sustava i načinu na koji se iz javnih poduzeća izvlači novac. Župan govori da nije znao za isplatu bonusa, što nije točno, jer ja sam ga na to upozorio još 7. studenoga, tijekom sjednice Županijske skupštine. Moralno bi bilo da nakon svega podnese ostavku, odnosno da odstupi s dužnosti župana, rekao je Kutičić dometnuvši da je Mladen Jozinović bio "šerif" u Piškornici d.o.o. i njenim tvrtkama kćerima.

"Budući da tvrtke kćeri nisu imale adekvatan nadzor, mogao si je isplaćivati novac kako je želio", ustvrdio je Kutičić.

Pokazao je dokumente iz kojih je, kako kaže, vidljivo da se na odlagalište otpada nadomak Koprivnice dovozilo smeće iz Rijeke, točnije 53.000 tona što je protivno načelu blizine prema Zakonu o zbrinjavanju otpada.

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar nazvao je sramotnim bruto isplatu dva milijuna kuna bonusa, rekavši da je taj novac trebalo iskoristiti za adekvatno zbrinjavanje otpada.

Nakon sjednice Skupštine Piškornice, Dejan Kutičić je izrazio zadovoljstvo Jozinovićevom smjenom, ali je nadodao da i župan Darko Koren treba dati ostavku na sve svoje funkcije.

Županije Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Koprivničko-križevačka, te Općina Koprivnički Ivanec osnovale su društvo „Piškornica" d.o.o. radi provođenja Projekta izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske. Nalazi se u Piškornici, u općini Koprivnički Ivanec.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji