Obavijesti

News

Komentari 72

Samouhljeb ne vraća 1,5 mil. kuna, a šalju ovrhe zbog 2 lipe

Samouhljeb ne vraća 1,5 mil. kuna, a  šalju ovrhe zbog 2 lipe
2

Razočarani građanin poslao nam je opomenu tvrtke Piškornica koja mu je za odvoz komunalnog otpada poslala opomenu za dug od dvije lipe. Direktor se odmah ispričao za ovu grešku

VIDEO

Riječ je o istoj tvrtki čiji je bivši direktor Mladen Jozinović sam sebi isplatio 1,470.000 kuna bonusa te ga se tereti da je imao lažnu diplomu Fakulteta prometnih znanosti.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:01

- Ispričavam se zbog toga, zaista mi je žao. Naravno da ćemo otpisati dug od dvije lipe jer takve iznose ionako otpisujemo od početka godine zato što naša tvrtka više ne obavlja uslugu odvoza otpada – bez zadrške se ispričao Marijan Blažok, novi direktor Piškornice. Ujedno je pojasnio kako je došlo do “propusta”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Istražuju Mladena Jozinovića: Isplatio sam sebi 1,47 mil. kn
Istražuju Mladena Jozinovića: Isplatio sam sebi 1,47 mil. kn

- Na ovome mjestu sam tri mjeseca, a program koji koristimo za ispisivanje računa i opomena je zastario te ne daje mogućnost da ovakve stvari u njemu ‘storniramo’. Djelatnice ručno odvajaju opomene do 15 kuna i takve ni ne šaljemo građanima. Dogodio se nenamjeran propust. Žao nam je. Nije bila namjera – pojasnio je Blažok.

Protiv Jozinovića DORH vodi postupak, kao i Piškornica

Dodao je da će otpisati dugove svima po kriterijima koji im omogućuju zakon i Porezna uprava. Pitali smo postoji li mogućnost da se na kraju “otpiše” i protuzakonito isplaćeni bonus bivšeg direktora, pa kaže: “Protiv njega DORH vodi postupak, kao i sama tvrtka Piškornica. Njegov je slučaj specifičan i ne vodi se u poslovnim knjigama, kao što se vode dugovi građana. Ako se uspije naplatiti iznos za koji ga se tereti, bit će nam to jedan lijepi prihod”.

Prijavili direktora Piškornice zbog bonusa i lažne diplome
Prijavili direktora Piškornice zbog bonusa i lažne diplome

Naime, koprivničko-križevačka policija lani je prijavila Mladena Jozinovića zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, ali i krivotvorenja diplome. Tad nisu otkrili identitet, nego su samo naveli kako sumnjaju da je 38-godišnjak “u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva i predstavnika u skupštinama povezanih trgovačkih društava s područja Koprivničko–križevačke županije povrijedio dužnost zaštite njihovih imovinskih interesa tijekom 2016. i 2017. godine te si nezakonito isplatio više od 2,4 milijuna kuna u bruto iznosu”. Jozinović je u životopisu naveo da je diplomirani inženjer Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu i da u to vrijeme upravo završava magisterij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

- Temeljem uvida u arhivu utvrđeno je da osoba imenom Mladen Jozinović nije diplomirala na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu - stoji u službenom odgovoru fakulteta za 24sata. Nakon otkrivanja afere župani Radimir Čačić, Željko Kolar, Matija Posavec i Darko Koren te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović dogovorili su da se Jozinovića odmah smijeni. Kako je tad prenosio podravski.hr, Jozinović je smatrao da je napravio što je i trebao.

Most ka Pripuzu: Samouhljeb (38) još uvijek nije vratio pare
Most ka Pripuzu: Samouhljeb (38) još uvijek nije vratio pare

- Ja sam imao pravo na taj novac. Evo, sad nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima. Molim da se to ne odulji (op.a., postupak smjenjivanja), da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu te moram od nečega živjeti - ustvrdio je, kako je za podravski.hr prenio jedan sugovornik, dojučerašnji šef Piškornice. Čačić je tad za novog direktora javnog poduzeća predložio Mladena Ružmana. Njega smo i prvoga nazvali za komentar o dugu od dvije lipe.

- Za to morate zvati kolegu Blažoka jer on vodi dio Piškornice koji se bavi odvozom otpada. Jozinović je vodio i taj dio, kao i regionalni centar za gospodarenje otpadom, na čijem čelu sam ja danas. Zato si je i mogao isplatiti bonus koji spominjete i za koji ga se tereti - pojasnio nam je Ružman.

Samouhljeb nije vratio milijun kuna, a našao je novi posao?
Samouhljeb nije vratio milijun kuna, a našao je novi posao?

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je sredinom prosinca 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Jozinovića, bivšeg direktora Piškornice, regionalnog centra za odlaganje otpada.

Naveli su da je “da je okrivljenik od siječnja 2016. do studenog 2017. u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist. Prikazivao ih je kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016., iako je znao da na takve isplate nije imao pravo”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović