Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sanader brani proračun s rastom BDP-a od 4 posto

None Foto: Slavko Midžor

Proračun kojim se predviđa rast BDP-a od 4 do 4,5 posto, inflacija od 5,2 posto i deficit od 2,3 posto branili su premijer Sanader i ministar Šuker

Sabor je započeo raspravu o prijedlogu proračuna za 2008. godinu. Predsjednik Sabora Luka Bebić prema broju prijavljenih zastupnika za raspravu o ovoj temi procijenio je da će ona trajati od 15 do 17 sati. U to vrijeme nisu uključene replike i ispravci netočnih navoda kojima tradicionalno "vrve" ovakve rasprave. Proračun kojim se predviđa rast BDP-a od 4 do 4,5 posto, inflacija od 5,2 posto i deficit od 2,3 posto branili su premijer Ivo Sanader i ministar financija Ivan Šuker.
- U izmijenjenim makroekonomskim uvjetima u kojima je proračun nastao odgovor Vlade je odgovoran pristup u planiranju prihoda i štedljivost na strani državne potrošnje - rekao je Sanader. Također je najavio da će Vlada učiniti sve da pregovore s Europskom unijom zaključi u prvoj polovici 2009., a očekuje i da će Europski parlament ovih dana usvojiti rezoluciju koja će biti vrlo povoljna za Hrvatsku.
- Članstvo Hrvatske u Uniji osim za nas, poticajno je i za EU, ali i za zemlje u jugoistočnoj Europi - rekao je Sanader.

Komentiraj, znaš da želiš!