Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sanader: Cijene su visoke, ali ne i zabrinjavajuće...

None Foto: Ž. Lukunić

Premijer Sanader sastao se sa sindikalnim središnjicama, a razgovarali su o posljednjem porastu cijena. Najavio je osnivanje povjerenstva

Povjerenstvo će pratiti rast cijena i njihov utjecaj na životni standard građana, a u njega će sjesti članovi sindikata, poslodavci i članovi Vlade. Povjerenstvo ima zadaću dostaviti Vladi mjere kojima bi se ublažio udar na standard građana.
Na sastanku su prisustvovali sve središnjice osim SSSH-a koji su se s premijerom sastali u ponedjeljak.
- Iako su cijene otišle situacija nije zabrinjavajuća, ali je priznajem teška - rekao je Sanader dodajući da se nada se da do najavljenog sindikalnog prosvjeda neće doći ako mjere koje će sprovesti povjerenstva daju rezultate. Premijer je za sljedeći tjedan najavio sastanak sa zajednicom gradova i općina kako bi se razmotrilo jesu li poskupljenja komunalnih usluga opravdana ili su ona sprovedena samo zato da se popuni gradski proračun. Sindikalisti smatraju kako bi se korekcijom cijena koje je najavila Vlada spriječili bilo kakvi prosvjedi.
Sanader je najavio da će Europskoj komisiji, Italiji i Sloveniji uputiti prijedlog da se odmah krene u razgovor i konzultacije oko ZERP-a. Na najave iz EK da će se Hrvatskoj uskratiti sredstva iz programa PHARE jer nisu napravljeni projekti priprema i projekti za njihovo korištenje Sanader kaže da očekuje obrazloženje iz Bruxellesa. Pretpostavlja da je na ovom pitanju "zapelo" zbog predizborne kampanje i činjenice da do subote kasno navečer Vlada nije ni postojala.
- To ne znači da sada nećemo ubaciti u petu brzinu jer želimo iskoristiti sva sredstva koja EU i fondovi stavljaju Hrvatskoj na raspolaganje - kaže Sanader koji se osvrnuo i na ocjene Mesića da  njegova vlada podsjeća na onu Mao Ce Tunga.
- Mislim mislim da je Mesić vrlo osebujan, a njegove izjave me često potaknu na razmišljanje. Razmislit ću o tome je li moja vlada takva - rekao je premijer.

Komentari (32)
  • necete ubacit u petu negu u rikverc. idemo natrag

    15. 1. 2008,   12:56
  • tebi ne koji imaš plaču 20 000kn,nama da koji živimo od minimalca koji iznosi 1 800 kn!

    15. 1. 2008,   13:04
  • tako je kanaderu jos nam nije doslo do grla !

    15. 1. 2008,   12:40