Obavijesti

News

Komentari 0

Sanader dolazi u Sabor tek u srijedu, spremaju mu "doček"?

Sanader dolazi u Sabor tek u srijedu, spremaju mu "doček"?
1

Andrija Hebrang kazao je kako neće popiti kavu sa bivšim prmijerom jer ima gastritis. Čaj ne voli, a sokove ne pije jer imaju razne kemijske aditive

VIDEO

 Sabor će glasati o aktiviranju mandata Ivi Sanaderu. Iako bi mu u petak trebao biti prvi radni dan, HDZ-ovci ga u zastupničkim klupama očekuju tek u srijedu. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ranije je rekao da će Sanader imati "dostojan doček", a što to znači nije pojasnio. HDZ-ovci Branko Bačić i Andrija Hebrang uvjereni su da nikakvog specijalnog dočeka neće biti, jer to nije bio slučaj ni s ostalim zastupnicima. Hebrang ga i dalje smatra vjerojatnim budućim kolegom jer ne zna hoće li prihvatiti odluku Sabora da mu se aktivira mandat. Možda je ne prihvati, rekao je Hebrang i podsjetio da je Sanader kada je napuštao funkciju premijera rekao da odlazi zauvijek i da se ne vraća u politiku. No, zna kako će se postaviti na Sanadera ako će on napadati bivšu stranku i kolege.

- Za mene je on otpadnik HDZ-a i ako će napadati politiku HDZ-a bit ću prema njemu žestok kao i prema svakom drugom. Imat će status jednak svima koji rade protiv HDZ-a - rekao je Hebrang. Na pitanje planira li s bivšim stranačkim šefom popiti kavu, čaj, sok ili vodu odgovara:- Vjerojatno ne, jer u zadnje vrijeme imam gastritis pa mi kava baš ne pada dobro na želudac. Čaj ne volim jer ga pijem samo kad sam bolestan, a sada sam zdrav. Sok, ne vjerujem, jer ima razne kemijske aditive, vodu prijem samo mineralnu koju on ne voli pa nema šanse da je zajedno popijemo - rekao je Hebrang suzdržavajući se od smijeha. Bačić smatra da Ivo Sanader neće biti pretjerano aktivan u radu Sabora.

- Vidjet ćemo kako će se postaviti. S obzirom na iskustva zadnjih nekoliko dana mislim da njegovi istupi neće biti u skladu sa stavovima HDZ-a - izjavio je.Vladimir Šeks rekao je da vjerojatno neće popiti kavu s Ivom Sanaderom. Nije bio raspoložen za razgovor o njemu, ali je zato s novinarima spremno razglabao o kolačima.

- Imate fine kolače, poznati su slavonski kolači s orasima i makom. Oni koji su prepotentni trebaju jesti kolače s makom. Za ove druge koji imaju insuficijenciju potentnosti za njih su orasi - rekao je. Laburist Dragutin Lesar smatra da će povratkom Sanadera u zastupničke klupe najteže biti zastupnicima HDZ-a posebno onima koji su se, dok je bio na vrhuncu vlasti, tukli i gurali da mu budu što bliže.

- Oni će sada morati od njega bježati kao od kuge. Ja sam u poziciji da kao slobodan čovjek s njim mogu razgovarati. Kada je bio na vrhuncu moći, osim službenih, s njim nisam imao nikakvih kontakata - rekao je Lesar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.