Obavijesti

News

Komentari 95

"Sanader i ja smo se dogovorili da Kolinda ode u Ameriku"

"Sanader i ja smo se dogovorili da Kolinda ode u Ameriku"
1

Stipe Mesić je objasnio zašto je Kolindu Grabar Kitarović usporedio s Nives Celzijus i komentirao ključne razloge zbog kojih je Zoran Milanović pobijedio na predsjedničkim izborima

VIDEO

Bivši predsjednik Stipe Mesić u Pressingu N1 televizije otkrio je puno zanimljivih podataka o Kolindi Grabar Kitarović za vrijeme njezinog rada u Ministarstvu vanjskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kika i Kolinda 01:01

- Ona je radila u administraciji Ministarstva vanjskih poslova, a Ivo Sanader kao premijer ju je doveo za ministricu za europske integracije. Vrh HDZ-a nije bio zadovoljan s njenim radom, bilo je gafova i od Sanadera su tražili da ne bude ministrica. Sanader joj je to i rekao, ali ju je nagradio tako da ju je stavio na listu u Rijeku, ali nije prošla. Tada sam pitao Sanadera što će s njom. Rekao je da će je vratiti u administraciju. Rekao sam mu - jesi li vidio određene simpatije koje prema njoj ima Bush. Ajmo je poslati u Ameriku. On je rekao ok - ali preko moje kvote, imali smo džentlmenski dogovor nas dvojica. Otišla je za ambasadoricu, a u dogovoru s NATO-om je napustila ambasadu i javila se iz Brisela da je izabrala jedno mjesto i mi nismo dugo imali ambasadora na tom mjestu - rekao je Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Predsjednica razriješila Mirjanu Hrgu: 'Tako smo se dogovorile'
Predsjednica razriješila Mirjanu Hrgu: 'Tako smo se dogovorile'

Potom je objasnio i usporedbu Kolinde Grabar Kitarović sa Nives Celzijus, što je rekao našoj novinarki u stožeru Zorana Milanovića u večeri njegove pobjede u drugom krugu.

- Bilo je nenormalno koliko je vulgarizirala i estradizirala funkciju predsjednika. Ona je estradno vladala, to je imalo odraza i na ozbiljnost te funkcije. Došlo je do zasićenja, karikaturalizacije, građani su željeli promjenu. Ako netko previše naginje estradi, ako pjeva, ako gleda kako će se oblačiti, a ne sadržaj kako se radi - onda to nije uvredljivo za Nives Celzijus, ona je zgodna žena, dobro pjeva i dobro se oblači - naveo je Mesić.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:43

Komentirao je i pobjedu Zorana Milanovića i koji su bili ključni razlozi zbog kojih je pobijedio.

- Puno toga je odlučivalo. Najvažnija stvar je bila da je Milanović dobro nastupao, bio je uvjerljiv, argumentiran i to su građani prepoznali. Imao je nekoliko problema kao premijer koje je prevladao i to su građani prepoznali. U HDZ-u je došlo do previranja, pojavio se doktor Škoro, koji je bio već u politici. Imao je iskustva, bio je u Saboru, bio je generalni konzul u Mađarskoj, doktorirao je, ima firmu. Rekao sam - o njemu će se još govoriti - zaključio je Mesić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer