Obavijesti

News

Komentari 34

Sanader i Ježić: Nismo krivi za prodaju jeftine struje Diokiju...

Sanader i Ježić: Nismo krivi za prodaju jeftine struje Diokiju...
1

Riječ je o slučaju u kojem je bivši premijer uz Ježića, nekadašnjeg prijatelja, a potom i krunskog svjedoka Sanaderove optužbe, bio terećen zajedno s preminulim direktorom HEP-a...

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader i nekadašnji vlasnik Diokija Robert Ježić u ponedjeljak su, na početku još jednog u nizu korupcijskih suđenja Sanaderu, odbacili krivnju za prodaju jeftine struje Diokiju na štetu Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Riječ je o slučaju u kojem je bivši premijer uz Ježića, nekadašnjeg prijatelja, a potom i krunskog svjedoka Sanaderove optužbe, bio terećen zajedno s preminulim direktorom HEP-a Ivanom Mravkom. Kako Mravka za života Sanaderovi odvjetnici nisu uspjeli ispiti, a on je u iskazu tužiteljstvu teretio bivšeg premijera, ustraju u tvrdnji da postupak treba obustaviti.

Ipak, suđenje je u ponedjeljak nenajavljeno počelo nakon pripremnog ročišta zatvorenog za javnost.

Još u ožujku, nakon potvrđivanja optužnice koju je tužiteljstvo moralo doraditi, Sanaderovi odvjetnici najavili su da će ustrajati na tvrdnji da Mravkov istražni iskaz ne može biti temelj za osuđujuću presudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ovom slučaju Sanader je još 2012. optužen da je Mravka poticao da Ježićevoj tvrtki isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod tržišne cijene. Suđenje je trebalo početi još na ljeto 2014. kada je odgođeno zbog bolesti obojice Sanaderovih suoptuženika, a Mravak je u međuvremenu i preminuo.

Petu po redu optužnicu protiv Sanadera sud je prvi put potvrdio još u rujnu 2013. Gotovo ista optužnica i ranije je bila na sudu, ali ju je tužiteljstvo povuklo i nakon godinu dana vratilo dopunjenu novim vještačenjima.

Kada je u veljači 2012. ispitan u toj istrazi, Sanader je odbacio sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti kao predsjednik Vlade.

Mravak je, međutim, priznao nedjelo, dok je Ježić prvo poricao krivnju da bi zatim postao krunskim svjedokom tužiteljstva u slučajevima Ina-MOL i Hypo u kojima je bivši premijer pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora, ali je presudu ukinuo Ustavni sud. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji