Obavijesti

News

Komentari 49

Sanader ide operirati koljeno, sud kaže: To je odugovlačenje

Sanader ide operirati koljeno, sud kaže: To je odugovlačenje
1

Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković prigovorili su nalazu i mišljenju vještaka. U nalazu stoji da Sanader trpi bolove kod hodanja

VIDEO

Suđenje u postupku Ina-Mol danas je odgođeno jer Ivo Sanader treba ići na operaciju koljena.  

- Sanadera nisu doveli na sud jer je iz Klinike "Fran Mihaljević" prebačen u Kliniku za ortopediju KBC-a Rebro zbog elektivnog zahvata na desnom koljenu, rekla je predsjednica Sudskog vijeća Maja Štampar Stipić.

Sanaderovo zdravstveno stanje pojasnio je stalni sudski vještak za kirurgiju, traumatologiju i ortopediju Božidar Šebečić:

- Nakon što sam ga pregledao u bolnici i proučio njegovu medicinsku dokumentaciju, na pitanje suda mogu reći kako ugradnja proteze u koljeno nije bila nužna i hitna. Takav se operativni zahvat mogao obaviti i za šest mjeseci, rekao je vještak. 

Pokretanje videa...

00:58

Sutkinja je istaknula kako je Sanader bio obaviješten da operacija nije hitna, ali da je, unatoč tomu, inzistirao na današnjoj operaciji. 

Vještak tvrdi da je za rehabilitaciju potrebno tri mjeseca. Kako Sanader neće moći zbog toga do kraja godine dolaziti na rasprave, Sudsko vijeće je zaključilo da se sam doveo u tu situaciju i da će se rasprave održati u njegovoj odsutnosti.

Na nalaz vještaka žestoko je reagirala obrana te je sutkinja Stipić nekoliko puta upozoravala da će im oduzeti riječ i da se smire.

- Teška artroza koljena bolest je koja je kod Sanadera započela prije 10 godina i ima progresivan tijek, a manifestira se tako što Sanader trpi bolove dok hoda, a pored toga ima i visok krvni tlak te poremećaj u radu srca, rekao je vještak.

Na pitanje obrane može li lijek koji Sanader uzima protiv zgrušavanja krvi imati kontraindikacije s analgeticima, vještak je odgovorio da ne.

Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković prigovorili su nalazu i mišljenju vještaka. U nalazu stoji da Sanader trpi bolove kod hodanja. Smatraju i da vještačenje nije objektivno te traže vještačenje pk drugom vještaku.

Suđenje će se nastaviti u utorak bez obra okrivljenika - Hernadija i Sanadera. U 9 sati svjedočiti bi trebao Damir Polančec, a u 12 Ivan Šuker. 

Sud, inače, smatra da Sanader želi dobiti na vremeni kako bi dio optužnice u odnosu na Hernadija otišao u zastaru sljedeće godine. Obrana kaže kako to nije istina jer ionako suđenje traje više od četiri god, a od toga je godinu i pol dana spis bio na Vrhovnom sudu. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa