Obavijesti

News

Komentari 3

Sanader nema vremena za Sabor, ali ima za pisanice

Sanader nema vremena za Sabor, ali ima za pisanice
5

Premijer Sanader nije imao vremena da u Saboru objasni kako će zemlju izvesti iz krize. No, imao je vremena primiti pisanicu na Markovom trgu...

VIDEO

U Saboru je rebalans proračuna branio ministar financija Ivan Šuker. Planirane uštede teške su 5,4 milijarde kuna. Iako je do sada svaki puta u Saboru barem uvodno branio proračun i rebelans premijer Ivo Sanader u velikoj vijećnici u ponedjeljak se nije ukazao. Šef SDP-a Zoran Milanović kaže da je Sanader u Sabor poslao Šukera da na "svoja široka pleća" preuzme tuđu odgovornost. Sanadera, koji je bio na sastanku Državnog odbora za članstvo u NATO-u i pripremama odgovora Europskoj komisiji, pred zastupnicima ispričao je predsjedavajući Vladimir Šeks. No, zastupnici su negodovali što nije u Velikoj vijećnici.
- On je na skupini koja razgovara o tome kakav će biti protokol, tko će ustati kad bude svirala himna. To je preći posao?! No, u redu, sada nam je jasno koliko je sati - rekao je SDP-ov Zoran Milanović.
Oporba smatra da nikakva rasprava o NATO-u ni odgovoru Slovencima ne može biti važnija od rasprave o rebalansu. Premijera su branli HDZ-ovci ističući da je bitnije da je premjer na navedenim sastancima, nego da sluša njihove neistine i bedastoće.
- Zašto ga sad svi napadate, njemu ionako ovdje nije radno mjesto - rekao je predsjednik Sabora, Luka Bebić.
Sanader cijelo prijepodne nije našao vremena da se obrati zastupnicima, ali je sa svitom ministara i koalicijskih partnera došao na Markov trg gdje je simbolično primio 'Pisanicu od srca' visoku 2,2 metra. Velika uskrsna pisanica, djelo Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Postavljane je na inicijativu Koprivničko-križevačke županije. Nakon toga uputio se u Sisak potpisati koalicijski sporazum s HSS-om, HSLS-om i HSU-om za predsojeće lokalne izbore. Oporba je upozorila da je zemlja totalno zadužena te da nema prebijenog eura. Vlada je kažu započela borbu za radna mjesta u javnom sektoru, koji ne stvara bogatstvo, dok je privatni potpuno zanemarila. SDP-ov Milanović osvrnuo se i na krilaticu 'Kupujmo hrvatsko".
- Najradije bih kupovao hrvatske automobile, cipele ili namještaj. Ali toga nema! Ne smijemo zaboraviti da smo na slobodnom tržištu i da se protekcionizma treba čuvati. Inače, suočit ćemo se s pozivima "kupujmo bavarsko, njemačko, američko..." ili "ljetujmo u Sloveniji"! Ne treba ni zazivati demone i pozivati na kresanje plaća u privatnom sektoru! Kaj god! Privatni vlasnici mogu svojim menadžerima dati plaće kakve hoće - poručio je Milanović.
HNS-ova Vesna Pusić slikovito je opisala što misli o rebalansu.
- Rebalans je kao netko tko je izgubio posao, ali ne štedi na hrani, struji i vodi, ali ne traži ni novi posao - rekla je Pusić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21