Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sanader: Nismo dogovorili božićnice za umirovljenike

None Foto: Goran Jakuš 4

Premijer je rekao da je božićnica za umirovljenike dogovorena, ali ne nužno za ovu godinu. Sindikati još pregovaraju s Vladom o zamrzavanju plaća

Sindikati danas nisu pristali na opće zamrzavanje plaća u državi. Jedini dogovor između Vlade, sindikata i predstavnika poslodavaca u tome je da će i dalje razgovarati u seriji sastanaka kako bi došli do rješenja. Sanader je dao do znanja da božićnica za umirovljenike ove godine možda neće biti.
- Ne, nismo mi nikad dogovorili da će božićnice biti ove godine. Mi smo se dogovorili da ćemo razgovarati i vidjeti na koji način bismo mogli riješiti pitanje božićnica za umirovljenike - rekao je Sanader. Podsjetio je da je božićnica umirovljenicima isplaćena samo jednom i to 2006. godine.

HRELJA: HSU NEMA AMNEZIJU
Predsjednik HSU Silvano Hrelja kaže da u koalicijskom ugovoru stoji da će božićnice umirovljenicima biti isplaćene u 2008. godini.
- Nek' Sanader pročita koalicijski ugovor. A ako su ga bacili u smeće, mi ćemo im ga poslati poštom, neka vide što su potpisali - rekao je Hrelja napominjući da u HSU nemaju amneziju. Ne isplati li se božićnica za umirovljenike, HSU će izaći iz koalicije. Hrelja kaže da je o tom pitanju razgovarao je 23. listopada sa potpredsjednicima vlade Jadrankom Kosor i Damirom Polančecom, kad im je u Vladi predao prijedlog zakona o božićnici za umirovljenike. Tekst koalicijskog sporazuma možete pročitati OVDJE.

Komentari (59)
  • Idemo dalje!

    17. 11. 2008,   15:48
  • Prokleta baraba!

    17. 11. 2008,   15:48
  • Zašto se sad crkva ne javlja?!?!?!

    17. 11. 2008,   16:42