Obavijesti

News

Komentari 6

Sanader objavio: D. Bajs ostaje ministar turizma

Sanader objavio: D. Bajs ostaje ministar turizma
1

Premijer Sanader i Josip Friščić opovrgnuli su da će Damir Bajs dati ostavku na mjesto ministra. Sanaderu se svidio Bajsov plan za spas turizma

VIDEO

Josip Friščić, šef HSS-a, potvrdio je da Damir Bajs ostaje na mjestu ministra turizma, a ministrima je vijest na početku sjednice Vlade objavio i premijer Ivo Sanader.
- Na sjednici Vlade je ministar Bajs i on ostaje u Vladi - rekao je na početku sjednice Sanader. Potvrdio je da je Bajs i s njim razgovarao o svom mogućem odlasku iz Banskih dvora. Istaknuo je da je ministar turizma sa svojim timom dao dobar akcijski plan za spas turizma.
- Ako je to bilo propitkivanje prihvaćanjem akcijskog plana sve je riješeno i idemo dalje - rekao je premijer.
Ministar turizma nakon tjedan dana šutnje prvi puta se obratio javosti od kada je premijeru ponudio ostavku. Bajs kaže da je Sanaderu zapravo ponudio mandat na raspolaganje.
- U jednom trenutku je u javnosti bilo dosta prijepora oko Akcijskog plana i osjetio sam potrebu da svoju poziciju u Vladi provjerim kod premijera. On je odbio moje stavljanje mandata na raspolaganje, ja sam prihvatio njegovo odbijanje i zahvaljujem mu na povjerenju - rekao je Bajs. 
Čelnik HSS-a Friščić ustvrdio je da Bajsova sudbina nikad nije bila upitna. U četvrtak se susreo s premijerom Sanaderom, a razgovarali su o dodatnim mjerama za poboljšanje akcijskog plana za turizam. Friščić kaže da Bajs nije inzistirao na svojoj ostavci, već je u razgovoru rekao da ako netko nije zadovoljan njegovim radom, da proba raditi taj posao. Izvor blizak Vladi kaže da je Bajs ovaj potez očito povukao pod teretom velikih očekivanja odturističke sezone koja bi trebala ublažiti krizu u zemlji.

POZIV HOTELJERIMA DA SMANJE CIJENE
U Vladi očekuju otpore vezano uz Akcijski plan za spas turizma, ali će ga unatoč tome kažu dosljedno provoditi. Izvor blizak Banskim dvorima najavio je da će Vlada uskoro pozvati hoteljere da smanje cijene kako bi bili konkurentni, jer promidžba i sve ljepote koje imamo neće biti dovoljne.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović