Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sanader: RH nije u krizi i nadam se da neće ni biti

None Foto: Željko Lukunić

Hrvatska sada nije u recesiji i nadam se da neće ni biti, poručio je Sanader u emisiji Hrvatskog radija posvećenoj prvoj godini rada njegove Vlade

Očekujem, a mogu obećati da ću učiniti sve, da Hrvatska ne upadne u recesiju, a ako upadne, bit će to kao i kod vodećih industrijskih zemalja svijeta - rekao je premijer. Ustvrdio je kako ovu Vladu na početku svake godine dočeka nešto neočekivano i izvanredno - lani je to bio inflacijski udar, a sada financijska te plinska kriza.
- Izgleda da se stvari raščišćavaju i da bi plin uskoro mogao poteći - rekao je, ali i naglasio da unatoč krizi nikada nije i neće u pitanje doći opskrba plinom zaštićenih kupaca.
Istaknuo je kako će u narednom razdoblju intenzivirati mjere koje bi jamčile stabilnost u opskrbi plinom - do kraja siječnja trebali bi biti završeni pregovori s MOL-om oko izdvajanja plinske djelatnosti iz Ine, zatim bi se išlo u izgradnju novog podzemnog skladišta, na nove opskrbne pravce, povezati se s mađarskim skladištem te razmotriti gradnju LNG terminala na Krku.
Najavio je da je namjera Vlade do kraja siječnja u Sabor uputiti energetsku strategiju, ponovivši kako je HDZ stav da Hrvatska svoju energetsku neovisnost može osigurati i bez gradnje nuklearnih elektrana. Sanader očekuje i da bi do kraja ovoga tjedna iz Bruxellesa trebalo stići mišljenje o zadnjem Vladinom prijedlogu restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta, uvjeren da će privatizacija škverove učiniti konkurentnima.
Odbacio je mogućnost da će Vlada, zbog najava otkaza, mijenjati Zakon o trgovini i ukinuti zabranu rada nedjeljom.
- Trgovački lanci nikoga nisu zapošljavali da radi nedjeljom, nego su ljude zapošljavali jer su im trebali - rekao je Sanader.

Komentari (6)
  • a banane i remeni?

    12. 1. 2009,   19:31
  • Ajde Sanaderu,da imaš imalo europskog u sebi podnio bi ostavku pored ovoliko nezadovoljnog naroda.

    12. 1. 2009,   21:34
  • u kakvome svijetu on živi?!

    12. 1. 2009,   21:46