Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivo Sanader je punca i punicu sam dovezao autom u Zagreb

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 3

Dopuštenje da ode u Split po Šariće Sanader je dobio od suca istrage Županijskog suda. Smjestio ih je u hotel jer je u njegovoj kući pukla cijev pa su u tijeku radovi

Ivo Sanader osobno je otišao po punca i punicu u Split i u nedjelju poslijepodne iz dovezao u Zagreb te ih smjestio u hotel, piše Večernji list. Dopuštenje mu je dao sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. 

Ivo i Karmela Šarić u Zagrebu su ostali do ponedjeljka poslijepodne, a spavali su u hotelu umjesto kod zeta jer je u Sanaderovoj kući pukla cijev pa su u tijeku radovi. 

Šarići su na suđenju Sanaderu za aferu Fimi Medija svjedočili u ponedjeljak, a sve je trajalo tek desetak minuta jer su oboje odlučili iskoristiti pravo da ne svjedoče protiv zeta. Iskazi koje su ranije dali USKOK-u izdvojeni su iz spisa i neće se koristiti u postupku, kao da nikada nisu ni svjedočili. 

Iako su se u javnosti pojavile špekulacije da je obrana na ovaj način zadala teški udarac USKOK-u, prema pisanju Večernjeg, Šarići nisu svjedoci čije bi svjedočenje znatno pomoglo ili odmoglo u utvrđivanju Sanaderove odgovornosti.

Komentari (43)
  • Zar to nije utjecanje na svjedoke Uskoka !!! U zatvor smrada lopovskog !!!

    30. 5. 2012,   10:55
  • Pa od kuda tom lopovu novac??? Zar mu nije blokirana imovina??? IMAMO HRVATSKU!!!

    30. 5. 2012,   10:54
  • A na putu od Splita do Zagreba - ispiranje mozga i treniranje strogoće. Eto zašto ga se nije smjelo pustit iz pritvora ni uz jamstvo.

    30. 5. 2012,   11:12