Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sanaderova punica i tast odbili su svjedočiti protiv svog zeta

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 6

Karmela Šarić prva je trebala svjedočiti, ali je iskoristila svoje pravo da ne svjedoči protiv svog zeta. Isto je napravio i Ivo Šarić. Sljedeća rasprava će biti 18. lipnja

Roditelji Mirjane Sanader, Ivo i Karmela Šarić u ponedjeljak su trebali svjedočiti na suđenju Ivi Sanaderu u aferi Fimi Medija. Karmela Šarić prva je trebala svjedočiti, ali je iskoristila svoje pravo da ne svjedoči protiv svog zeta. Isto je napravio i Ivo Šarić, koji je istaknuo da se "ukine ako je nešto o njemu i rekao". Njihovi iskazi koje su dali Uskoku se izdvajaju iz spisa te se neće ni koristiti u postupku, kao da nisu ni svjedočili. Sljedeća rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu će biti 18. lipnja, kada će svjedočiti Ivan Jarnjak.

Ivu Šarića su inače Uskokovi istražitelji ispitali još prošle godine, a utvrđeno je kako je Šarića Sanader navodno više puta zvao u Kozarčevu da potpiše neke dokumente te da mu preda svoju osobnu iskaznicu. 

Sredinom lipnja bi osim Jarnjaka na suđenju Sanaderu trebali svjedočiti i Jadranka Kosor, Damir Polančec, Bianca Matković te Darko Milinović. Prošlog ponedjeljka je na zagrebačkom Županijskom sudu dovršeno čitanje gotovo 14.000 dokumenata uvrštenih u sudski spis. Sutkinja Ivana Čalić prihvatila je više od 100 svjedoka. Podsjetimo kako su u najvećoj korupcijskoj aferi HDZ, Ivo Sanader i drugi optuženi za punjenje stranačkog crnog fonda sa 70 milijuna kuna iz državnih tvrtki.

Komentari (94)
  • Biti će interesantno čuti kako su "uspješni poduzetnici" tast i punica Ive Sanadera zaradili svoj prvi miljun u životu !!!...

    28. 5. 2012,   09:03
  • Pitam se dokle će trajati ta farsa ??? I da se kladimo,na kraju će biti oslobođen od svih optužbi,onda će tužiti državu jel je ,,okaljala'' njegovo sveto ime,i tu će dić ozbiljnu lovu.a vi ,jadni moj napaćeni narode,radite bez plaće,kopajte po konternerima,umirite polako od gladi i jada,...........ali IMAMO HRVATSKU !!!!!!! FUJ FUJ FUJ..............FUJ !

    28. 5. 2012,   08:22
  • Nitko Sanaderu ništa ne može, on je prepametan da bi se doveo u situaciju da mu suđenje ovisi o punici, a i bilo kome drugom u ovoj našoj pišljivoj državi. I sve dok se svi ne dignu na noge on će raditi što hoće i prije nego što svi misle bit će na slobodi. I nek' bude kad smo mu to dozvolili.Kako se samo ceri na suđenjima, kao da će dobiti Nobelovu nagradu za mir.

    28. 5. 2012,   08:38