Obavijesti

News

Komentari 9

'Sanjali smo svoj salon. Uzeli smo novac i to smo ostvarili'

'Sanjali smo svoj salon. Uzeli smo novac i to smo ostvarili'
3

Dugogodišnji prijatelji Ante Šoljić i Nedjeljko Lešina davne 2012. godine su uz pomoć državnog poticaja, koji je tad iznosio tek 18.000 kuna, otvorili svoj salon. Danas su se proširili, otvorili barbershop i postali poslodavci

VIDEO

Prije šest godina smo otvorili svoj mali salon. To nam je bio san. Iskoristili smo državnu potporu, a danas postali poslodavci, kaže nam Splićanin Ante Šolić.

On je zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem Nedjeljkom Lešinom davne 2012. godine otvorio frizerski salon za muškarce Ritual u Splitu. Za pokretanje vlastitog obrta uzeli su državni poticaj, koji je tad iznosio tek 18.000 kuna. Dugo su tražili lokaciju na kojoj će otvoriti salon, godinama prije kupovali komad po komad namještaja. Naposlijetku su pronašli prostor od tek 18 kvadrata i ostvarili svoj dugo sanjani san.

- Prije nekoliko godina nas dva prijatelja iz srednje škole odlučili smo zajedno otvoriti muški salon i pokušati živjeti od rada svojih ruku - kažu.

Tih 18.000 kuna koje je dobio Nedjeljko pomoglo im je na samom početku i ustvari zakotrljalo njihovu poslovnu priču. Danas su se, zahvaljujući svojem trudu i kreativnim idejama, preselili u veći prostor od 80 kvadrata, od kojeg su napravili pravu oazu namijenjenu samo muškarcima. Otvorili su prvi barbershop u Dalmaciji. 

- Mislim da je ovakav koncept salona jedinstven, ne samo u Splitu nego u Hrvatskoj. Kod nas se muškarci mogu opustiti uz biljar, pivo, kavu, a sve to je uračunato u cijenu usluge - kaže Ante dodajući kako se za ovaj posao stalno educiraju da bi svaki klijent izašao zadovoljan iz salona.

Da uljepšavanje nije samo za žene, dokazali su upravo Ante i Nedjeljko. Njih dvoje su uveli jači spol Dalmacije u čari welnessa. Pa tako Dalmatinci ovdje, osim šišanja i brijanja, mogu dobiti i masažu lica ili se opustiti uz tretman toplim i hladnim ručnicima, Naravno, s pivom u ruci. 

Od maštanja o svom vlastitom salonu, Ante i Nedjeljko došli su danas do toga da oni drugima daju posao. S godinama su privukli veliki broj mušterija pa im je u obavljanju posla trebalo još radne snage. Za to su odlučili opet iskoristiti državne poticaje i zaposliti na stručno zapošljavanje dvije svoje naučnice. 

- Zadovoljni smo. Nismo zažalili što smo otvorili svoj salon - zaključuje Ante. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca