Obavijesti

News

Komentari 68

Sapunar: HNS-u sam odnio novac, a Čačić mi se zahvalio

"Crna" donacija izvučena je iz HGK i HAC-a. Novac je navodno predan prije izbora 2007. godine. I Radimir Čačić, ali i HNS oštro su demantirali sve navode

VIDEO

Jedan od bivših članova uprave HAC-a, Josip Sapunar ispričao je istražiteljima USKOK-a kako je HNS-u prije parlamentarnih izbora 2007. donio milijun kuna. "Crna" donacija izvučena je iz HGK i HAC-a zbog čega su "pali" Nadan Vidošević, Zdravko Livaković i nekolicina direktora iz HAC-a. 

Snimku iskaza objavio je Jutarnji list.

Sapunar je rekao kako je novac preuzeo od Igora Premilovca, vlasnika češke tvrtke Remorker International. Potom je novac odnio HNS-ovcu Stanku Kovaču, koji je kasnije preminuo. 

- Novac je bio u kuverti u plavom fasciklu s gumicom. Drugi dan nazvao me gospodin Čačić i zahvalio mi na velikoj, velikoj pomoći HNS-u - rekao je Sapunar na ispitivanju u USKOK-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čačić šuti, HNS sve negira

Natalija Martinčević iz Reformista podsjetila je da Čačić u to vrijeme nije bio predsjednik stranke zadužen za materijalno financijsko poslovanje već je to bila Vesna Pusić.

HNS-ovci su, pak, potpuno odbacili Sapunarove navode. Tvrde da nikad nisu uzeli nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. 

- Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom trenutku su objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici, priopćila je direktorica komunikacija HNS-a Renata Potočnik.

Kolman (HNS): Oni koji su prozvani neka se iz toga vade

HNS s time nikada nije imao nikakve veze, a oni koji su prozvani u tom tekstu neka se iz toga vade. To je sve što imam oko toga za reći - izjavio je Igor Kolman (HNS).

I Čačić demantira: 2007. nisam ni bio predsjednik HNS-a

Priopćenem se oglasio i Radimir Čačić kojeg prenosimo u cijelosti.

- Od naslovnice današnjeg Jutarnjeg lista, preko naslova spomenutog članka, tekstova i opreme istih, razvidno je da se radi o namjeri autora i urednika da me se pokuša povezati s političkom korupcijom i politički i osobno diskreditirati. Još od 2000. godine kada sam postao ministar graditeljstva u tadašnjoj vladi, mnogi su pokušavali moje ime vezati uz koruptivne radnje, u čemu naravno nisu uspjeli, a ovo je samo nastavak takvih zlonamjernih pokušaja. Izričito i autor članka i autor komentara Robert Bajruši neistinito navode da sam predvodio, odnosno bio šef HNS-a 2007. godine, nastojeći time stvoriti privid da njihova insinuacija o mojoj odgovornosti ima temelja. Naglašavam kako 2007. godine nisam bio niti predsjednik niti odgovorna osoba za financijsko poslovanje Hrvatske narodne stranke, pa tako niti imam saznanja niti mogu komentirati poslovanje stranke u spomenutom periodu, a što se potpuno pogrešno insinuira u spomenutom članku Jutarnjeg lista - stoji u Čačićevom priopćenju.

Baranović: Reformisti su očekivali ovakve pokušaje diskreditacije

To je u Saboru komentirao i reformist Petar Baranović. 

- Nisam razgovarao s gospodinom Čačićem o tome, ali on je danas javnosti dao svoje očitovanje o tom slučaju i ja tu nemam što bitnog dodati. Moja osobna procjena je da se radi o jednoj potpuno nama očekivanoj situaciji, s obzirom na to koliko su ozbiljno i organizirano reformisti krenuli u političku borbu i pozicioniranje na hrvatskoj političkoj sceni - rekao je Baranović i dodao kako su reformisti očekivali ovakve pokušaje diskreditacije. 

- Svi podaci o doniranom novcu koji je HNS primao iskazani su kroz godišnja izvješća o financijskom poslovanju političkih stranaka. HNS je jedna od rijetkih stranka u hrvatskoj politici koja je na svoje knjigovodstveno izvješće dobivala uvijek bezuvjetne potvrde od revizorskih institucija u Hrvatskoj - zaključio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.